Rīgas Futbola federācijas (RFF) izpilddirektora vietniece Jevgeņija Obodņikova veiksmīgi absolvējusi apmācības Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizētajā futbola pārvaldības jeb CFM (Certificate in Football Management – angļu val.) izglītības programmā.

Starptautiskās apmācības ilga kopš 2019. gada februāra un finišēja 2020. gada janvārī Viļņā ar mutisko eksāmenu un rakstiskā gala darba aizstāvēšanu.

UEFA CFM ir viena no UEFA Akadēmijas programmām, kas iekļauj klātienes praktiskās un tālmācības sesijas, aptverot tādu tēmu loku kā pasaules futbola uzbūve, federācijas stratēģiskā pārvaldība un menedžments, futbola mārketings un sponsoru piesaiste, sabiedriskās attiecības futbolā, pasākumu vadība un darbs ar brīvprātīgajiem, kā arī stadionu pārvaldība.

No 32 studijas uzsākušajiem dalībniekiem tās veiksmīgi absolvēja 23 speciālisti no Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Zviedrijas, Ungārijas un Gruzijas.

Apmācību kursi risinājās Lozannas Universitātes paspārnē, ļaujot dalībniekiem iekļauties Eiropas kredītpunktu pārneses un uzkrāšanas sistēmā (ECTS).

Iepriekš šo programmu absolvējuši arī citi LFF, RFF un citu Latvijas futbola organizāciju pārstāvji.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija