Sestdien, 1. februārī, Zemgales Olimpiskā centra hallē Jelgavā pulksten 17:00 telpu futbola maču aizvadīs Valsts probācijas dienesta klienti. Šī spēle notiks pirms Latvijas izlases mača pret Dāniju, abām komandām tiekoties 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas turnīrā. Šī sociālā aktivitāte tiek īstenota sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF).

Pēc draudzības mača aizvadīšanas spēles dalībnieki plāno klātienē apmeklēt Latvijas - Dānijas maču.

"Esam priecīgi, ka mūsu klientiem būs iespēja uzspēlēt telpu futbolu un klātienē apmeklēt Latvijas izlases spēli. Īpaši jauniešiem šī būs unikāla pieredze. No aptaujas, ko esam veikuši starp jauniešiem, kas ir mūsu klienti Rīgā, zinām, ka sports un īpaši futbols ir viena no viņu brīvā laika interešu prioritātēm. Šī ir unikāla iespēja parādīt jauniešiem to, ka ir iespējams pavadīt savu brīvo laiku veselīgi, sportiski, iegūstot jaunus draugus un paziņas, ar ko kopā veidot jaunas intereses un tiekties uz jauniem mērķiem. Kļūdīties var jebkurš, īpaši jaunieši. Taču viņi pieaugs un būs mūsu nākotnes sabiedrības daļa. Šis ir neliels, bet nozīmīgs solis veselīgas un drošas sabiedrības virzienā," norāda Mihails Papsujevičs, Valsts probācijas dienesta vadītājs.

Latvijas Futbola federācija (LFF) izsaka pateicību RFF un Valsts probācijas dienestam par iesaistīšanos šajā aktivitātē, tādējādi atbalstot futbolu kā sporta veidu ar lielu sociālās integrēšanās pievienoto vērtību.