Šoziem Latvijas telpu futbolistu ārzemju leģionu papildināja Andrejs Baklanovs, kurš nolēma karjeru turpināt ārpus dzimtenes, parakstot profesionāļa līgumu ar Polijas klubu "Pniewo Red Dragons". Pašlaik tikai 21 gadu vecais "Ranto" audzēknis iekļauts Latvijas izlases spēlētāju sarakstā, kas gatavosies 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas turnīram, kas no 30. janvāra līdz 1. februārim tiks aizvadīts Jelgavā. Pirms treniņnometnes aicinājām uz sarunu A. Baklanovu, kam šis būs pirmais kvalifikācijas turnīrs Latvijas izlases rindās.

Padalies pirmajiem iespaidiem par pārcelšanos uz profesionālu komandu Polijā!

Tiktāl viss ir labi. Protams, var just, ka te ir cits līmenis. Treniņprocess ir pavisam citādāks, intensīvāks. Komandas biedru līmenis arī diezgan ievērojami atšķiras. Ir citādi, to patiešām var just.

Pēc dažām dienām pievienosies izlasei, lai cīnītos par kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas pārvarēšanu. Ko vari teikt par mūsu pretiniekiem – Igaunijas un Dānijas izlasēm?

Ar igauņiem esam jau spēlējuši, esam uzvarējuši. Esmu pārliecināts, ka varam to izdarīt vēlreiz, rēķinos ar panākumu. Par Dāniju neko konkrētu gan nevarēšu teikt, jo neesmu redzējis nevienu spēli ar viņu līdzdalību. Igauņus noteikti jāuzvar. Un, domāju, arī dāņi mums būs pa spēkam.

Septiņas reizes pēc kārtas Latvijas izlasei izdevies pārvarēt priekšsacīkšu kārtu. Vai tas nerada papildus spiedienu un atbildības slogu šo sēriju turpināt?

Nē, nē, tieši otrādi – ir pārliecība. Mājas sienas, kā zināms, arī palīdz, tā ka nekāda spiediena iepriekšējo rezultātu dēļ uz mums nav. Domāju, visi esam pārliecināti par sevi individuāli, par visu komandu kopumā. Sanāksim visi kopā, patrenēsimies un sapratīsim, kādā kondīcijā ir visi spēlētāji.

Kā mūsu komandai jāspēlē, lai iegūtu pirmo vietu grupā?

Tāpat kā vienmēr līdz šim esam spēlējuši, kā esam uzvarējuši. Manuprāt, mums vienmēr jācenšas spēlēt no uzbrukuma pozīcijām, nevis jāsēž savā laukuma pusē. Tieši otrādi – jācenšas iet uz priekšu, jācenšas presingot, iegūt bumbu. Un, kas svarīgākais, jāizmanto savas vārtu gūšanas iespējas. Nereti ir tā, ka mēs labi tiekam līdz savām iespējām, bet pieviļ realizācija. Piemēram, Baltijas kausā tā bija ar Lietuvu. Pirmajā puslaikā mums bija lērums iespēju atklāt rezultātu. Lietuvai bija tikai viena iespēja, un tā tika izmantota. Domāju, ka viens no galvenajiem uzdevumiem pirms šī turnīra ir uzlabot tieši realizāciju. Tad visam vajadzētu būt kārtībā.

Foto: Jana Pipar (Soccernet.ee)