Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Andrejs Baklanovs karjeru turpinās Polijas ekstraklasas jeb augstākās līgas klubā "Pniewo Red Dragons". Viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes futzālistiem tādējādi kļuvis par otro mūsu valsts telpu futbolistu, kurš dodas leģionāra gaitās, sekojot Jāņa Pastara piemēram.

Pašlaik 21 gadu vecais Baklanovs ir "Ranto" akadēmijas audzēknis. No 2016. līdz 2019. gadam žiglais laukuma spēlētājs pārstāvēja "Nikars" komandu, bet aizvadītajā septembrī pārcēlās uz "RABA", kā labā šīs sezonas Virslīgas čempionātā izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem.

Baklanovs pakāpeniski nostiprinājies arī Latvijas izlasē, kur nu ir viens no komandas līderiem. Valstsvienības kreklā viņam sešos mačos ir septiņi vārti.

Atgādinām, ka Latvijas telpu futbola izlasei drīzumā gaidāms 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrs. Visas spēles tiks aizvadītas Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā. Latvijai, kas, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, decembrī triumfēja Baltijas kausa izcīņā, uzticēts uzņemt trīs komandu mini turnīru. Grupas uzvarētājs turpinās cīņu par ceļazīmēm uz finālturnīru Nīderlandē nākamajā kvalifikācijas stadijā, bet deviņu grupu otro vietu ieguvējas un piecas labākās trešo vietu īpašnieces par šādu iespēju cīnīsies "play-off" formātā.

SPĒĻU KALENDĀRS:

  • 30. janvāris, 19.00 | Igaunija - Latvija
  • 31. janvāris 19.00 | Dānija - Igaunija
  • 1. februāris 20.00 | Latvija - Dānija

Biļešu tirdzniecība uz turnīra spēlēm tiks izziņota aptuveni nedēļu pirms sacensību sākuma.

Foto: Jana Pipar, Soccernet.ee