Jaunajiem reģiona futbolistiem aizvien grūtāk sagaidīt pirmās oficiālās sacensības, kuras pēc LFF vadlīnijām Kurzemes futbola centrs drīkst organizēt tikai no U-8 vecuma. Tāpēc no pagājušā gada ziemas sezonas pēc klubu iniciatīvas izveidots futbola festivāla formāts jaunākajiem futbola cienītājiem.

Festivālos futbols tiek spēlēts trīs pret trīs formātā tam atbilstošos laukumos, vēlams ar apmalēm un mazajiem vārtiem bez vārtsarga. Spēļu ir daudz, tās ir īsas, starp mačiem tiek organizētas dažādas stafetes un konkursi. Šim pasākumam pamazām sāk veidoties savas tradīcijas. Sezonas pirmais festivāls parasti notiek idejas virzītāju FA "Ventspils" laukumā. Savukārt Liepājā ierasts futbolu spēlēt ziemas brīvdienu laikā kopā ar Ziemassvētku vecīšiem.

Šogad Liepājas futbola festivālā kopā pulcējās 16 komandas. Liepājas festivālā piedalījās komandas no Ventspils, Saldus, Nīcas, Kuldīgas, un, protams, Liepājas, bet vēl šada vecuma futbolisti trenējas arī Grobiņā, Ugālē, Pāvilostā un Talsos. Kurzemes futbola klubi ir aktīvi sadarbībā ar bērnudārziem, un tas sāk dot pirmos rezultātus.

Šajā ziemas sezonā U-7 festivāli jau notikuši 17. novembrī Ventspilī un 27. decembrī Liepājā. Uz saviem festivāliem 11. janvārī aicina Nīca, bet 9. februārī - Grobiņa.

Informāciju sagatavoja:
Kurzemes Futbola centrs