Sestdien, 28. decembrī, Tukuma sporta hallē norisinājās 2019. gada pēdējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības brauciens, kas notiek kampaņas #WePlayStrong ietvaros.

Pasākuma dalībniecēm bija iespēja piedalīties atklātajā treniņā kopā ar Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases aizsardzi un sieviešu futbola vēstnesi Anastasiju Ročāni, uzzināt par sieviešu futbola piedāvātajām iespējām un tikt pie piemiņas balvām.

"Ir svarīgi, ka meitenēm ir iespēja klātienē satikt vienu no Latvijas izlases spēlētājām, uzdot sev interesējošus jautājumus un uzzināt daudz vērtīgas informācijas par to, kas un kā jādara, lai sasniegtu valstsvienības pārstāvēšanai atbilstošu meistarības līmeni. Anastasija ir labs piemērs jaunajām futbolistēm. No federācijas puses ceram, ka Tukumā ar futbolu nodarbosies vēl vairāk meiteņu dažādās vecuma grupās," pauda LFF sieviešu futbola speciālists Jevgēnijs Gedertsons.

Atklātais treniņš pulcēja 15 meitenes vecumā no 12 līdz 14 gadiem, kuras ikdienā nodarbojas ar futbolu FK "Tukums 2000" paspārnē. Viesošanās ietvaros klubs no LFF dāvanā saņēma futbola inventāru tālāka treniņprocesa nodrošināšanai.

Līdzīgi sieviešu futbola attīstības braucieni un meiteņu futbola festivāli iepriekš notikuši arī Rīgā, Olainē, Balvos, Liepājā, Iecavā, Piņķos, Ventspilī, Talsos, Siguldā, Jelgavā, Ugālē, Ludzā, Gulbenē, Priekuļos un Daugavpilī.

VIDEO:

FOTO GALERIJA: