Gatavojoties 28.martā paredzētajai UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei pret Čehiju, Latvijas nacionālā futbola izlase pirmdien, 23.martā Vācijas pilsētā Nirnbergā uzsāka treniņnometni. Izlases sastāvā iekļautie futbolisti un oficiālās personas satikās vienkopus vienā no pilsētas viesnīcām un pirmdienas vakarā jau notika arī pirmais koptreniņš blakus esošajā dabīgā zālāja futbola laukumā. Vairākiem futbolistiem, kuriem iepriekšējās dienās bija spēles savu klubu rindās un kuriem bija jāveic garš pārlidojums uz Vāciju, tika iedota atpūta. 

 Latvijas nacionālā futbola izlase ierodas Vācijā

Ar īpašu noskaņojumu valstsvienības treniņnometnes pirmo dienu un satikšanos ar komandas biedriem sagaidīja Latvijas izlases pussargs Andrejs Kovaļovs, kuram 23.martā bija dzimšanas diena. Izlases kolektīvs vakariņās apsveica Andreju, uzdāvinot futbola bumbu ar valstsvienības spēlētāju un oficiālo personu parakstiem. Tikmēr pirmdienas vakarā notika arī komandas sapulce, kurā tika paziņots darba plāns turpmākajām treniņnometnes dienām un iezīmēti galvenie momenti pirms spēles ar Čehiju.

 Latvijas izlases futbolistu individuālais treniņš trenažieru zālē

Zīmīgs fakts arī tas, ka valstsvienības oficiālo personu sastāvā pirmo dienu pavadīja arī Latvijas izlases līdz šim rezultatīvākais spēlētājs, šobrīd izlases menedžeris sporta jautājumos Māris Verpakovskis. Atgādinām, ka savu pēdējo spēli Latvijas izlasē Māris aizvadīja pirms nepilna gada - 2014.gada 29.maijā Baltijas Kausa pusfinālā pret Igauniju.  

Latvijas izlase atbilstoši saskaņotajam darba plānam Vācijā trenēsies līdz ceturtdienai. Spēles norises vietā Čehijas galvaspilsētā Prāgā izlase ieradīsies ceturtdien. Oficiālais pirmsspēles treniņš un preses konference paredzēta piektdienas vakarā "Eden" stadionā.

Latvijas nacionālās futbola izlases gaitām sekojiet līdzi arī FACEBOOK un TWITTER.


Latvijas Futbola federācija
no Nirnbergas, Vācijā