Trešdien, 18. decembra vakarā, Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās svinīgais sezonas noslēguma pasākums. Tika apbalvotas visas Daugavpils futbola akadēmijas komandas, labākie futbolisti savās vecuma grupās, kā arī iesvētīti 2013. dzimšanas gada spēlētāji.

Tradicionālais sezonas noslēguma pasākums ir viens no vērienīgākajiem sporta notikumiem pilsētā. Arī šogad to klātienē apmeklēja vairāk nekā tūkstoš jauno futbolistu, viņu vecāku un atbalstītāju. Ņemot vērā to, ka šogad BFC "Daugavpils" atzīmē desmit gadu jubileju, šis pasākums bija ļoti īpašs.

Pasākumu atklāja Arnis Slobožaņins, izpildot kluba himnu, kuru aktīvi dziedāja arī jaunie futbolisti. Turpinājumā Latvijas Futbola federācijas izpilddirektors Arturs Gaidels pasniedza balvas labākajiem valsts futbolistiem savās vecuma grupās un pozīcijās: Ņikitam Šaraņinam, Otto Oliveram Kokinam, Niklāvam Skrindam, Salvim Petrikam, Aleksejam Silibitkinam un Vladislavam Razumejevam. Tāpat tika apbalvoti Futbola akadēmijas projekta izcilnieki kā Rinalds Sola, Kokins, Silibitkins un Artūrs Šukurovs.

Pasākuma gaitā tika sveiktas visu vecumu grupu komandas, saņemot vērtīgas piemiņas balvas no Daugavpils Futbola skolas un BFC “Daugavpils”. Pasākuma gaitā iespēja piedalīties konkursā bija arī audzēkņu vecākiem, kuri spraigā galotnē uzvarēja jaunos futbolistus.

Labākie futbolisti:

Meitenes – Diāna Skribina, Viktorija Vengreviča
2011. gads – Jānis Zuģickis, Mareks Orbidāns
2010. gads – Alberts Isakovs, Artjoms Čumiks
2009. gads – Daniels Rudgalvis, Alims Saveļjevs
2008. gads – Roberts Voitkevičs, Markuss Djatkovičs
2007. gads – Dēvids Kļimko, Jurijs Saveļjevs
2006. gads – Roberts Kudrjašovs, Lukass Žuravļovs.
2005. gads – Aleksejs Silibitkins, Ralfs Baško.
2004. gads – Artūrs Ērglis, Otto Olivers Kokins
2003. gads – Oļģerts Raščevskis, Niklāvs Konrāds Skrinda
U18 komanda – Salvis Petriks, Jevgeņijs Minins
Virslīga – Daniels Balodis, Dāvis Cucurs.
Seniori – Aleksandrs Štoliks, Oļegs Seļivanovs

Pasākuma noslēgumā BFC "Daugavpils" vadība izteica milzīgu pateicību par darbu Viktoram Morozam, kurš savu trenera karjeru turpinās RFS. Lielajā noslēgumā notika tradicionālā jauno futbolistu iesvētīšana. Šoreiz tika iesvētīta 2013. dzimšanas gada komanda, kura uzstādījusi jaunu rekordu skaita ziņā – šajā vecuma grupā ar futbolu nodarbojas vairāk nekā 90 audzēkņu. Šī iemesla dēļ mazajiem futbolistiem nesagādāja lielas problēmas uzvara pār virslīgas komandu virves vilkšanā.

Paldies visiem spēlētājiem, vecākiem un atbalstītājiem par atbalstu 2019. gada sezonā! Priecīgus Ziemassvētkus un Laimīgu Jauno gadu!

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, BFC "Daugavpils"