Šo svētdien, 15. decembrī, Salaspils Sporta namā tiks aizvadīts bezmaksas Ziemassvētku kausa turnīrs telpu futbolā meitenēm. Sacensības organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un zobu pastu "SPLAT". Sacensības notiks divās līgās, kopumā startējot 17 komandām.

No pulksten 10:00 risināsies sacensības Attīstības līgā, kur 12 dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots divās kārtās. Pirmajā no tām pēc viena riņķa turnīra tiks noskaidrotas sešas spēcīgākās vienības (pa trim no katras grupas), kas, ņemot līdzi savas grupas rezultātus, savstarpēji noskaidros vietu izkārtojumu no pirmās līdz sestajai. Identiskā veidā tiks sadalītas arī pozīcijas no septītās vietas un uz leju. Spēles notiks paralēli uz trim parketa seguma laukumiem, katram mačam ilgstot desmit minūtes t. s. "netīrā" laika.

A grupā spēkiem mērosies "Lucavsala/LSAB", FK "Jelgava", SK "Imanta", SK "Kuorsova/Ludzas NSS", FK "Auda" un "RFS-3", kamēr B apakšgrupā ielozētas "Priekšnieces", FK "Tukums 2000", "Cēsis/FK Priekuļi", "RFS-4", Rēzeknes BJSS un SK "Super Nova".

Savukārt no pulksten 14:30 uz diviem laukumiem paralēli pēc viena apļa izspēles principa spēkiem mērosies piecas Elites līgas vienības, kuru vidū ietilpst divas "Dinamo Rīga" un RFS komandas, kā arī Rēzeknes BJSS. Viena mača ilgums plānots divu puslaiku ietvaros pa desmit minūtēm "netīrā" laika.

Turnīra laureātu apbalvošana plānota ap pulksten 13:30 Attīstības līgā un ap pulksten 17:30 Elites līgā. Sacensībām drīkst pieteikt maksimums 14 spēlētājas. Turnīrā var piedalīties 2005. g. dz. meitenes un vecākas.

Turnīra mērķi ir veicināt komunikāciju starp meiteņu futbola klubiem, labāk sagatavoties ziemas sezonai (jo īpaši Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātam), kā arī noskaidrot stiprāko meiteņu komandu gan Attīstības, gan Elites līgā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija