Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā “SynotTip” 2019./2020. gada Rīgas telpu futbola čempionāta pirmajā etapā tuvojas izšķirošie notikumi, arvien skaidrāk iezīmējoties favorītēm katrā no trim apakšgrupām. A grupā šobrīd jāizceļ “RTU/Viesulis” un FC “Raita” vienības, kas iepriekšējā nedēļā guva kārtējos panākumus, tādējādi vēl vairāk nostiprinoties tabulas augšgalā.

Kā vēstīts, līdzīgi kā pērn Rīgas čempionāts tiek izspēlēts vienā līgā. Pirmajā posmā visas dalībnieces sadalītas trīs apakšgrupās (A, B un C), trim labākajām katras grupas vienībām kvalificējoties dalībai D grupā, kur tās savā starpā sadalīs turnīra galvenās balvas. Triju nākamo labāko vietu ieguvējas no katras grupas pēc priekšsacīkstēm sastādīs E grupu, kur spēkosies par “Cerību kausu” trim labākajām komandām, savukārt atlikušās sešas vienības izspēlēs vienu “Cerību kausu”.

Sacensību A grupā “RTU/Viesulis” (28) un FC “Raita (27), izcīnot katra pa divām uzvarām, vēl vairāk nostabilizējās kopvērtējuma tabulas priekšgalā. Pirmā no tām aizvadīja perfektu nedēļu, abas reizes ne tikai sagraujot pretinieci, bet arī atstājot to “sausā” – 9:0 pret “OSK Ostnieks” un 14:0 cīņā ar apakšgrupas pastarīti “Līgatne/Zeit” (četri vārti Renāram Pastaram). Tikmēr FC “Raita” futbolisti, pateicoties Matveja Kirejeva “hat-trick”, ar 8:5 sarūgtināja “Baltic International Bank” (BIB), kā arī spraigā duelī ar 4:3 uzveica “AVANTEX” vīrus.

Tāpat maksimāli iespējamos sešus punktus savāca trešajā pozīcijā esošā FK “Zep/Forevers” (19), kas apliecināja savu pārākumu cīņās ar “Pafbet.lv” (7:2) un “AVANTEX” (5:1). No pārējiem mačiem jāatzīmē “Līgatne/Zeit” otrais izcīnītais punkts sezonā pēc deviņu zaudējumu sērijas (1:1 pret OSK Ostnieks”), kā arī “Pafbet.lv” (14) minimālais triumfs duelī ar kopvērtējuma tabulas “kaimiņieni” “BIB” – 2:1.

Rīgas čempionāta B apakšgrupā savu līderes statusu atjaunoja FK “Kadaga” (22), kas pārliecinoši sagrāva “ISMA” (9:1), kā arī uzveica “Futbola Parks Academy/LSPA” (2:0), tādā veidā šobrīd par punktu kopvērtējumā apdzenot ciešāko konkurenti “Baltic XL” (21). Pēdējā aizvadītās nedēļas šķērsgriezumā laukumā devās tikai vienu reizi, gūstot 13 vārtus cīniņā pret tabulas lejasgalā esošo FK “Valor/Ropaži” (13:2, četri vārti Vladislavam Eidimitam). Četru punktu attālumā no līderes šobrīd B grupā atrodas jau minētā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas atbalstītā vienība (18), kuras rēķinā panākums pār “ISMA” (4:2), savukārt vēl vienā mačā ārpus konkurences startējošā “NAPALM” sarūgtināja “RegVardy/Anzāģe” – 4:1.

Visbeidzot C grupā jāizceļ divas “Monarhs” vienības uzvaras dueļos ar tuvākajām konkurentēm - FK “Rīnūži/Grifs AG” (3:2) un “EUROLOGI-Giftprint.lv/STOPIŅI” (3:0). Šobrīd apakšgrupas līderpozīcijā tādējādi nostiprinājusies “DSV Latvia” (23), kas no sešiem iespējamajiem punktiem “paņēma” četrus dueļos ar “Futbola Parks Academy/LSPA 2” (7:2, trīs vārti Vitālijam Lauželam un 3:3). Savukārt pie pirmās uzvaras Rīgas čempionātā tika pastarīte “LJA”, kas pēc astoņu neveiksmju sērijas ar 3:1 lika kapitulēt “USB”.

Apakšgrupas tabulā, kā minēts, ar 23 punktiem priekšgalā atrodas “DSV Latvia”, no kuras par četriem atpaliek “Monarhs” un “EUROLOGI-Giftprint.lv/STOPIŅI”, kamēr septiņus punktus līderei zaudē FK “Rīnūži/Grifs AG”.

Sacensību rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā arvien atrodas 22 reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājušais Renārs Pastars (“RTU/Viesulis”), kamēr 14 trāpīgi raidījumi Mihailam Skuratovičam (“Baltic XL”).

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija