Latvijas U-17 un U-19 futbola izlases otrdien, 3. decembrī, uzzināja savus pretiniekus 2020./2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Ceļš uz finālturnīru mūsu komandām sāksies 2020. gada rudenī. Tad savas grupas miniturnīrā jācenšas iekļūt labāko divniekā vai jāiegūst vismaz 3. vieta, lai iekļūtu elites kārtā, ko izspēlēs 2021. gada pavasarī.

Latvijas U-17 izlase (dzimuši 2004. gadā un vēlāk) izlozes rezultātā nonāca 12. grupā kopā ar Dāniju, Serbiju un Armēniju. Visas spēles šai grupā tiks aizvadītas Serbijā.

Izlozē mūsu komanda bija trešajā grozā. Pavisam kopumā kvalifikācijas kārtā ir 13 grupas. Katras grupas divas spēcīgākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu īpašnieces (tiks ņemti vērā tikai rezultāti pret grupas spēcīgākajām divām komandām) iekļūs elites kārtā. Tajā stadijā 2021. gada pavasarī noskaidros tās 15 valstsvienības, kas 2021. gada vasarā piedalīsies 16 komandu finālturnīrā Kiprā. Plašāku informāciju par kvalifikācijas formātu varat lasīt šeit.

Savukārt mūsu U-19 izlase (dzimuši 2002. gadā un vēlāk) nonāca 6. grupā, kurā sacentīsies ar Horvātijas, Gruzijas un Kazahstānas komandām. Šo turnīru pie sevis uzņems Horvātija.

Arī šeit kopumā ir 13 grupas, bet elites kārtai kvalificēsies pirmo divu vietu ieguvējas un trīs labākās trešo vietu komandas (vērtējot tikai rezultātus pret grupas spēcīgākajām komandām). U-19 finālturnīrā piedalīsies astoņas komandas, viena vieta rezervēta mājiniekiem rumāņiem. Vairāk informācijas šeit.