Viena no Eiropā lielākajām ielu sporta kustībām "Ghetto Games" 5. decembrī jau trešo gadu rīkos vienīgo ielu sporta konferenci Eiropā "Medicines for World's Ghettos". Konferences laikā dalībniekiem būs iespēja dzirdēt jomas profesionāļu viedokļus un pieredzes stāstus par ielu sporta infrastruktūru, sociālo ietekmi uz sabiedrību, ielu sporta attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedriem tiek piedāvāta 50% atlaide dalībai konferencē. Reģistrēšanās un plašāka informācija ŠEIT

"Latvijā pēc dažādām aplēsēm nedaudz vairāk nekā puse (63%) sabiedrības sporto ar regularitāti 1-2 reizes nedēļā. Savukārt vēl mazāk nekā puse jauniešu vecumā no 13 līdz 24 gadiem savā brīvajā laikā izvēlas sportot ar regularitāti 1-2 reizes nedēļā," stāsta Sanda Gertnere, konferences organizatore. "Turklāt tendences rāda, ka, jauniešiem kļūstot vecākiem, regulāra sportošana samazinās. Tāpēc ir svarīgi rosināt viņos interesi par sportu ne tikai sportisko rezultātu sasniegšanai, bet arī ieviest kā daļu no dzīvesveida un dzīvesstila. Tas ir galvenais trumpis, ko šobrīd lielā mērā izmanto ielu sporta pasākumu organizatori - ielu sports un ielu kultūra ir kā daļa no popkultūras un jauniešu dzīvesstila."

Uz "Medicines for World's Ghettos" konferences skatuves šogad uzstāsies 23 pieredzes bagāti runātāji no 18 Eiropas valstīm, daloties ar saviem stāstiem, izaicinājumiem un veiksmes faktoriem. Organizatori uzskata, ka ielu sports ir efektīva platforma darbā ar jauniešiem, kas palīdz ne tikai jauniešus iesaistīt sportiskās aktivitātēs, bet arī ir spēcīgs instruments sava rakstura veidošanai un vērtību nostiprināšanai.

Šī gada konferencē tiks diskutēts par piecām tēmām:

  • Ielu sporta sociālā ietekme uz sabiedrību un vidi (kā sporta notikumi spēj pozitīvi ietekmēt pilsētu apkaimju attīstību, darbs ar jauniešiem caur ielu sportu, dzimumlīdztiesība ielu sportā);
  • Ielu sporta organizāciju pieredzes stāsti par brīvprātīgo darbu un jauniešu iesaisti tajā caur sportu;
  • Ielu sports kā jauna mārketinga platforma;
  • Ielu sporta infrastruktūras attīstība;
  • Jaunākās tendences ielu sportā un nākotnes attīstības scenāriji.

Konferences ietvaros ir paredzēti kā pieredzes stāsti, tā arī diskusijas un divpusējās tikšanās. Konference paredzēta 5. decembrī no plkst. 9.00 līdz 18.00 klubā "First Mir" (Rīga, Andrejostas iela 5K-3).

Informāciju sagatavoja:
Sanda Gertnere, "Medicines for World's Ghettos" konferences organizatore