Novembra beigas ir laiks, kad pēc starpsezonas sporta hallēs atgriežas Kurzemes jaunie futbolisti, lai piedalītos Kurzemes futbola centra rīkotajās sacensībās. Kurzemes jaunatnes čempionātu šodien atklāja U10 attīstības grupas komandas, tiekoties pirmajā šīs grupas posmā Priekules sporta hallē.

Ziemas sacensību dalībnieku skaits Kurzemē ir stabilizējies un svārstās ap 80 komandām. Šogad to būs 81, tā ka sacensības zēniem un meitenēm norisināsies 13 dažādās vecuma un meistarības grupās. Liepāja ar 21 komandu ir līdere klubu pieteikumos. 19 komandas startēs ar Liepājas RSS vārdu komandas nosaukumā. Šajās komandās spēlē Grobiņā, Nīcā, Priekulē, Vaiņodē un Aizputē bāzētās komandas. Trešajā vietā pēc pieteikto komandu skaita ir FA Ventspils ar 13 komandām. 
 
Reģiona jauniešu sacensību piedāvājumā pēc klubu iniciatīvas ir atgriezies klasiskais telpu futbols. U15 vecuma grupā šajā futbola paveidā četras komandas aizvadīs divu apļu turnīru. Pārējās sacensības notiek futbolā telpās, kur U10-U14 vecuma grupās komandas sadalīs ne tikai Kurzemes čempionāta medaļas, bet arī vienīgo ceļazīmi no Kurzemes uz Latvijas reģionu finālturnīriem. Attīstības grupas tradicionāli ir nokomplektētas tikai U10 un U11 grupās. Sākot ar U12 vecumu ir tikai viena meistarības grupa, jo reģiona futbola akadēmijas šajā vecumā futbolā telpās ar pirmajām komandām parasti vairs nepiedalās. U8 un U9 vecumos komandas piedalās spēļu ciklā "Ziemas tūre" bez labāko noteikšanas. Meitenēm nokomplektēta WU12 vecuma grupa, bet vēl ir iespējama WU14 grupas izveide, kas palielinātu iesaistīto meiteņu komandu skaitu līdz sešām.

Reģiona klubi ar Kurzemes FC atbalstu turpinās rīkot arī futbola festivālus futbolā 3 pret 3 U7 vecuma grupas komandām. Ziemas sezonu futbolā telpās papildinās arī Ventspils, Grobiņas, Kuldīgas un Vaiņodes klubu rīkotie tradicionālie starptautiskie turnīri.
 
"Prieks, ka jaunie Kurzemes futbolisti var spēlēt lielās, gaišās un labi aprīkotās hallēs, kādu Kurzemē ir pietiekoši. Jaunajiem futbolistiem spēlēt labos apstākļos nav liegts, par ko paldies jāsaka posmus uzņemošajiem klubiem. Tā šodien norisinājās arī šīs sezonas pirmais posms Priekules sporta hallē U10 attīstības grupā, kurā piedalījās piecas komandas. Laukuma saimnieki gan nebija noskaņoti pārāk viesmīlīgi, izcīnot uzvaras visās četrās spēlēs. 7 punktus pirmajā posmā izcīnīja Brocēnu NBJSS jaunie futbolisti, bet 4 punkti Liepājas FS JZ un Liepājas FS AS1 kontā. Bez punktiem nepalika arī Liepājas FS AS2, vienā no spēlēm cīnoties neizšķirti. Veiksmi komandām atlikušajos 53 posmos!" novēlēja sacensību organizētāji.
 
Rezultāti un spēļu kalendārs attiecīgajās kurzeme.lff.lv sadaļās.

Informāciju sagatavoja:
LFF Kurzemes futbola centrs