Piedāvājam Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētāju komentārus mediju pārstāvjiem pēc 19. novembra spēles 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā ar 1:0 Daugavas stadionā tika uzvarēta Austrijas valstsvienība.

MĀRCIS OŠS:

"Spēle nebija viegla, jo bijām spiesti aizsargāties daudz. Tas arī bija paredzams – lai vai ko teiktu par līdzi neatbraukušajiem Austrijas izlases līderiem, atliek paskatīties, kādos klubos spēlē pārējie, lai uzreiz būtu skaidrs arī šī sastāva līmenis. Mums šī ir liela uzvara, kas iegūta ar lielu cīņassparu. Centāmies spēlēt vienkārši un cīnīties katrā epizodē, neko lieku neizdomājot. Šajā nometnē bija jūtams pagrieziena moments – komanda jūtami saliedējās un saprata, ka ar lielu cīņassparu varam kompensēt to, kas nesanāk no tehniskās puses. Treneris ar mums daudz runā un stāsta, ka neesam tik slikti, kāda ir bijusi mūsu spēle. Bijām nonākuši dziļā bedrē. Negribu teikt, ka tagad esam no tās izkļuvuši, taču pozitīvs stariņš parādās. Līdz nākamajām spēlēm ir ilgs laiks, un es ceru, ka pa šo laiku vairāki izlases kandidāti nonāks vēl spēcīgākos klubos, lai turpinātu progresēt. Šobrīd esam priecīgi par uzvaru, kas liek piemirst negatīvo."

ALEKSEJS GRJAZNOVS:

"Prieks par debiju un uzvaru! Ja godīgi, pašlaik jūtos kā pasakā. Paldies manam trenerim klubā Tamazam Pertijam, kurš deva man iespēju sevi pierādīt, jo vēl pagājušajā ziemā apsvēru iespēju beigt karjeru. Tas bija sarežģīts posms, bet vēlāk man tika dota jauna iespēja - es to izmantoju un tāpēc šobrīd esmu šeit. Pirmās pāris minūtes man bija grūtas, bet pēc tam pēc vairākām labām epizodēm iejutos un paliku drošāks. Man aiz muguras bija ļoti profesionāli aizsargi, kuri ar mani visu laiku runāja un ļoti palīdzēja noorientēties. Treneris mūs iedrošināja nebaidīties un spēlēt savu spēli, kā rezultātā uzvarējām pelnīti. Ceru, ka šī uzvara daudz dos ne tikai mūsu pašu ticībai par savām spējām, bet iedvesmos arī mūsu līdzjutējus."

ROBERTS ULDRIĶIS:

"Ir gandarījums par pirmo uzvaru, it īpaši mājās un savu skatītāju priekšā. Ir iegūtas fantastiskas emocijas, kuras jāsaglabā un jāņem līdzi uz savu darbu klubā, lai strādātu vēl vairāk. Mēs visi spēlējām ar pilnu pašatdevi un viens otru atbalstījām. Uzvarējām kā kolektīvs. Šāda pašatdeve ir jāsaglabā arī mūsu nākamajās spēlēs – nedrīkstam pārlieku respektēt nevienu pretinieku. It īpaši mājās, kur mums ir katram jāparāda, ka šeit nebūs nekāda pastaiga. Šodien tas izdevās."

DĀVIS IKAUNIEKS:

"Šodien jutos par sevi pārliecinātāks, un arī komanda spēlēja daudz drošāk. Lai arī šī bija cikla noslēdzošā spēle, kas nevienai komandai neko vairs neizšķīra, mums bija ļoti svarīgi šajā mačā sevi apliecināt, iegūstot grūdienu nākotnei."