Otrajā pārspēlē par vietu 2020. gada sezonas Virslīgas čempionātā sestdien Olainē FK Metta ar 3:1 (1:1) uzvarēja SK Super Nova komandu, aizraujošā cīņā ar tādu pašu rezultātu triumfējot arī divu spēļu summā.

Viesus 13. minūtē vadībā izvirzīja Kgotso Masangane, bet pirmā puslaika izskaņā neizšķirtu atjaunoja Alekss Regža. Atpūtā ejot, divu spēļu summā vadībā atradās FK Metta vienība, kas bija guvusi vairāk vārtus izbraukumā. Pamatus panākumam viesi ielika cīņas 48. un 59. minūtē, kad precīzi bija attiecīgi Vinicius De Oliveira Veneranda un Renijs Šibass, bet turpinājumā momentiem bagātā cīņā rezultāts vairs nemainījās.

Kā ziņots, pirms tam trešdien Rīgā abu komandu pirmā tikšanās noslēdzās neizšķirti 0:0.

FK Metta pārspēlēs piedalījās kā šīs sezonas Optibet Virslīgas devītās vietas ieguvēja, bet SK Super Nova šādu iespēju ieguva, izcīnot otro vietu Komanda.lv 1. līgas čempionātā.

FK Metta komanda Virslīgas čempionātā nemainīgi piedalās kopš 2012. gada. Pārspēles par vietas saglabāšanu Virslīgā vienība aizvadīja septīto sezonu pēc kārtas. Tikmēr SK Super Nova komandai šāda iespēja bija otro reizi pēc kārtas. Pērn šo komandu duelī Virslīgas pārstāvji divu spēļu summā bija pārliecinoši pārāki ar 10:2.

Kā 1. līgas čempionāta uzvarētāja tiesības piedalīties nākamās sezonas Virslīgas čempionātā izcīnīja FK Tukums 2000/TSS komanda. Kā zināms, nākamajā sezonā Virslīgas čempionāts paplašināsies līdz 10 vienībām.

FOTO GALERIJA: