Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien notikušajā spēlē pret Ungāriju izveidoja vairākas labas iespējas un bija pelnījusi gūt vārtus, uzskata valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā sieviešu izlase 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros otrdien viesos piedzīvoja zaudējumu Ungārijas valstsvienībai ar 0:4 (0:2). Mūsu komanda reizi norībināja pretinieču vārtu pārliktni, kā arī cīņas izskaņā nerealizēja 11 metru soda sitienu.

"Pretinieces aizvadīja labu spēli, bija tehniskas un ātras, tomēr mēs ar savu sniegumu bijām pelnījuši gūt vārtus. Protams, klājās grūti, jo šādā līmenī ir citi ātrumi, un pāriešana no vietējā čempionāta uz šāda līmeņa spēlēm prasa ilgāku laiku. Mums bija vairākas kļūdas aizsardzībā, kādas nedrīkstam pieļaut," pēc cīņas izsakās Didzis Matīss. "Papildus izaicinājumu pirms spēles radīja tas, ka savos klubos meitenes jau kādu laiku trenējās atvieglotākā režīmā, jo sezona jau ir beigusies. Tas, ka ilgāku laiku nebija spēles prakses, bija jūtams."

"Vēlos, lai uz nākotni un nākamajiem mačiem meitenes ņem līdzi ticību tam, ka mēs spējam pieturēt bumbu un izveidot uzbrukumus. Tas vietām labi izdevās, jo gana regulāri no aizsardzības izgājām ar piespēlēm, iztiekot bez bumbas sišanas uz priekšu un skriešanas tai pakaļ. Iegūta pieredze un pārliecība, kas nākotnē var noderēt. Šādas spēles mums vajadzētu biežāk," izceļ treneris. "Pašas meitenes, protams, par rezultātu un neizmantotajām iespējām ir apbēdinātas. Ģērbtuvē neviens nebija priecīgs, jo rezultāts ir 0:4 un vārti netika gūti. Jāizdara komandas kopējā un katram sava individuālā analīze."

Ar šo spēli Latvijas izlase noslēgusi kvalifikācijas turnīra pirmo apli, pie punktiem pagaidām netiekot, bet atlases sacensību turpinājums mūsu komandai gaidāms nākamā gada aprīlī Slovākijā.