Jau gandrīz viena kalendārā mēneša garumā turpina risināties Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais SynotTip 2019./2020. gada Rīgas telpu futbola čempionāts, kurā startē 24 dalībnieces. No visām komandām trijās apakšgrupās šobrīd visvairāk jāizceļ C grupas līdervienību veikums – EUROLOGI-Giftprint.lv/STOPIŅI un DSV Latvia piecas izcīnītās uzvaras, turklāt pēdējā no abām to paveikusi ar simtprocentīgu bilanci.

Kā vēstīts, līdzīgi kā pērn Rīgas čempionāts tiek izspēlēts vienā līgā. Pirmajā posmā visas dalībnieces sadalītas trīs apakšgrupās (A, B un C), trim labākajām katras grupas vienībām kvalificējoties dalībai D grupā, kur tās savā starpā sadalīs turnīra galvenās balvas. Triju nākamo labāko vietu ieguvējas no katras grupas pēc priekšsacīkstēm sastādīs E grupu, kur spēkosies par Cerību kausu trim labākajām komandām, savukārt atlikušās sešas vienības izspēlēs vienu Cerību kausu.

C apakšgrupā iepriekšējā nedēļā punktu krājumu papildināja abas iepriekš minētās līderes. EUROLOGI-Giftprint.lv/STOPIŅI (16), pa diviem vārtiem gūstot Edgaram Siņakinam un Vjačeslavam Ņekrasovam, ar rezultātu 5:1 pieveica Industrial Steel Group, bet ar minimālu 1:0 sarūgtināja USB, kamēr DSV Latvia pagarināja panākumu sēriju līdz piecām uzvarām, pārspējot FK Rīnūži/Grifs AG (3:2) un USB (9:0, divi vārti Jurim Bleideram un Imantam Kalašņikovam). Vēl šajā grupā Monarhs ar 5:3 uzveica LJA, bet FK Rīnūži/Grifs AG sagrāva Futbola Parks Academy/LSPA 2 ar 11:3. Jāpiebilst, ka C apakšgrupā aiz abām līderēm izveidojies ievērojams atstatums grupas tabulā – tuvākās sekotājas ir sešus punktus savākušās FK Rīnūži/Grifs AG un Monarhs.

Sacensību A grupā vadības grožus nostiprinājusi RTU/Viesulis (13), kas minētajā laika periodā guva panākumus dueļos ar FK Zep/Forevers (5:3) un AVANTEX (4:1). Četru punktu atstatumā seko FC Raita (9), kurai četri Vitālija Puzirevska vārtu guvumi palīdzēja pieveikt Līgatne/Zeit (11:2). Vēl šajā apakšgrupā jāatzīmē Pafbet.lv pirmā uzvara turnīrā (3:1 pār OSK Ostnieks), FK Zep/Forevers "sausais" panākums pret Līgatne/Zeit (4:0) un Baltic International Bank (BIB) triumfs pār OSK Ostnieks (6:2, trīs vārti Denisam Romanovam).

Visbeidzot, B grupā, kur nevienai no komandām vēl nav izdevies pārsniegt desmit punktu robežu, trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja FK Kadaga (3:2 pret Baltic XL), tādējādi ar deviņiem punktiem pārņemot vadību kopvērtējumā. Pa uzvarai nopelnīja līderes tuvākās sekotājas Futbola Parks Academy/LSPA un FC PETROW STAR (abām 6 punkti). Pirmā ar 7:1 sagrāva FK Valor/Ropaži, četras reizes mača protokolā atzīmējoties Ralfam Apsītim, kamēr FC PETROW STAR ar 3:2 sarūgtināja NAPALM.

Vēl B apakšgrupā noteikti izceļams abpusēji rezultatīvais ISMA un FK Valor/Ropaži cīniņš, kurā pirmā spraigā duelī triumfēja ar 9:8, četrus vārtus uzvarētāju rindās gūstot Azizbekam Šarabovam. Citā spēlē Baltic XL ar 5:3 pieveica ISMA, bet RegVardy/Anzāģe un NAPALM mačā uzvarētājs noteikts netika – 2:2.

Pēc gandrīz viena kalendārā mēneša garumā notikušajām cīņām sacensību rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā atrodas astoņas reizes precīzi situšais V. Puzirevskis (FC Raita), no kura par vienu vārtu guvumu atpaliek Mārtiņš Taulavičus (RTU/Viesulis).

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija