Latvijas nacionālajai futbola izlasei divās noslēdzošajās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs jāturpina darbs pie kolektīva saliedēšanas un nākotnes iestrādnēm, vienlaikus tiecoties pēc saviem pirmajiem punktiem turnīra tabulā, uzskata valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas valstsvienību 16. novembrī gaida izbraukuma spēle Slovēnijā un mačs savu skatītāju priekšā 19. novembrī Daugavas stadionā Rīgā pret Austriju. Uz šīm cīņām izsaukti 24 spēlētāji.

"Arī šajās noslēdzošajās spēlēs sagaidu sarežģītus mačus pret komandām, kurām no turnīra viedokļa ir, par ko cīnīties. Mūsu spēlētājiem, neskatoties uz Virslīgas sezonas noslēgumu, jābūt motivētiem sevi apliecināt. Šajās spēlēs mums ir jāsper nākamie soļi uz priekšu, raugoties uz tiem uzlabojumiem spēles komponentēs, kas bija iepriekšējā sasaukumā," 7. novembrī preses konferencē izteicās Stojanovičs. "Domājam ne tikai par šiem mačiem novembrī, bet gatavojamies arī nākamajam gadam, tāpēc spēlētāju saiknes ir jāturpina attīstīt jau tagad, jo mums ir gados jauns sastāvs. Vēlos spēlētājiem turpināt dot iespējas augt."

"Ceram šajās spēlēs iegūt savus pirmos punktus. Uz to ir jātiecas katrā mačā, paturot prātā iestrādnes nākotnei un nepieciešamību iegūt pieredzi, kas, ejot uz priekšu, mums būs ļoti svarīga," pauda treneris. "Pakāpeniski izkristalizējam to spēlētāju loku, kas ir gatavi cīnīties viens par otru. Pareizas ķīmijas, harmonijas un hierarhijas atrašana komandā ir sarežģīts darbs, un tajā, ceru, esam uz pareizā ceļa."

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: