Latvijas Futbola federācijas (LFF) Mārketinga nodaļas vadītājs Renārs Krīgers novembrī sekmīgi noslēdzis apmācības jaunā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izglītības programmā, kas aptver līderību futbolā un tā menedžmentu (Diploma in Football Leadership and Management – angļu val.).

UEFA DFLM programma piedāvā bagātināt savas zināšanas tiem vadības pozīcijās strādājošajiem UEFA dalībvalstu federāciju pārstāvjiem, kuri pirms tam veiksmīgi absolvējuši futbola pārvaldības jeb CFM (Certificate in Football Management – angļu val.) izglītības programmu. Gadu ilgās apmācības kā pirmie absolvēja 18 dažādu UEFA dalībvalstu pārstāvji. Ikgadējo programmu, kuru klātienē un attālināti pasniedz dažādu Eiropas vadošo izglītības iestāžu eksperti, veido zinības tādos segmentos kā projekta koncepta izveidošana, projekta plānošana un prezentēšana, pārrunu prasmes un vadība.

"Liels prieks redzēt, ka Eiropas futbolā pie vadības un lielu projektu durvīm klauvē ārkārtīgi daudz talantīgu un jaunu cilvēku, kuriem ir gaišs un ass prāts. To man burtiski izdevās sajust uz savas ādas, kur gada griezumā nācās darboties kopā ar 17 dažādu citu valstu pārstāvjiem. Tā bija lieliska pieredze sevi attīstīt kā spēcīgāku personību, līderi un komandas cilvēku, kā arī specifiski uzlabot savas projektu plānošanas un realizēšanas prasmes," stāsta Renārs Krīgers. "Esmu pagodināts, ka savas iegūtās zināšanas spēšu izmantot, lai palīdzētu augt Latvijas futbolam, kā arī LFF kā organizācijai kļūt labākai un kvalitatīvākai caur savām darbībām."

DFLM uzskatāms kā Eiropas futbola vides nākamais izglītības pakāpiens pēc CFM sertifikāta iegūšanas. Savukārt pēc DFLM kvalifikācijas iegūšanas tiek piedāvāta plaši atzītā MESGO (Executive Master in Sport Governance – angļu val.) programma, kas paredzēta UEFA dalībvalstu federāciju augstākā līmeņa vadītājiem.

Tāpat kā pērn Latvijā pirmoreiz notikušie UEFA CFM kursi, šī apmācību programma norisinās Lozannas Universitātes paspārnē un ļauj dalībniekiem iekļauties Eiropas kredītpunktu pārneses un uzkrāšanas sistēmā (ECTS).