Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) trešdien, 30. oktobrī, pieņēma lēmumu izslēgt New Project klubu no dalības 1. līgas-A čempionātā. Tas gan neatstās būtisku ietekmi uz situāciju turnīra tabulā jau šogad.

Diskvalifikācijas iemesls bija nelicencēta spēlētāja došanās laukumā šī gada 19. oktobra spēlē pret FK Auda komandu. Spēle beidzās ar rezultātu 1:2. LFF Godīgas spēles nodaļas ziņojumā un FK Auda kluba iesniegumā minēti fakti, kas liecināja par nelicencēta spēlētāja dalību spēlē.

Ņemot vērā notikušā apstākļus, LFF DK uzklausīja New Project komandas galvenā trenera Aleksandra Osina skaidrojumu. Treneris no savas puses apstiprināja, ka minētajā spēlē apzināti tika laists laukumā čempionātam nepieteikts spēlētājs, izmantojot cita spēlētāji identitāti.

Tā kā čempionātā aizvadīta jau vairāk nekā puse maču, līdzšinējie rezultāti paliek spēkā un netiek anulēti. Savukārt konkrētajā mačā un visās sekojošajās spēlēs New Project komandai tiek piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3.