Sestdien, 26. oktobrī, Zemgales Olimpiskā centra stadionā Jelgavā Viensviens Latvijas kausa izcīņas finālā cīnījās RFS un FK Jelgava komandas. Pēc 2:2 pamatlaikā sekoja papildlaiks, kurā uzvaras vārtus guva Tomašs Šmikovičs - 3:2 galvaspilsētas kluba labā. RFS klubam šis ir pirmais augstākā līmeņa tituls Latvijā.

Pirmajā puslaikā Aleksandrs Solovjovs un Darko Lemajičs guva pa vārtiem, izvirzot vadībā RFS futbolistus. Savukārt otrajā puslaikā Daniils Hvoiņickis un Ivo Minkevičs panāca izlīdzinājumu 2:2.

Mača turpinājumā labas iespējas izraut uzvaru bija abām komandām. RFS komandai vienu no šādām iespējām izdevās pārvērst vārtu guvumā. Drīz pēc tam jelgavnieki palika arī skaitliskā mazākumā, jo 115. minūtē par otru brīdinājumu no laukuma tika noraidīts Zemgales komandas kapteinis Džeremijs Fernandess.

RFS klubam šī bija pirmā dalības reize Latvijas kausa izcīņas finālā. Turnīra pēdējās trīs izspēles reizēs Arkādijā bāzētie rīdzinieki palika pusfināla stadijā, bet ar ceturto mēģinājumu komandai izdevās nonākt soli no pirmā titula izcīnīšanas. Līdz šim RFS klubs nav izcīnījis nevienu augstākā līmeņa trofeju Latvijas futbolā.

Savukārt FK Jelgava līdz šim gadam bija četrkārtējs Latvijas kausa ieguvējs, uzvarot visos finālos, kuros bija piedalījies. Laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam Zemgales komandai izdevās triumfēt turnīrā trīsreiz pēc kārtas.

Atgādinām, ka Latvijas kausa ieguvējs izcīna tiesības nākamajā sezonā pārstāvēt Latviju eirokausos, konkrēti, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. RFS komanda sev šādas tiesības jau nodrošinājusi ar dalību Optibet virslīgā, savukārt FK Jelgava klubam panākums Viensviens Latvijas kausa finālā bija vienīgā iespēja šogad tikt pie trofejas.

Kā zināms, šogad Latvijas kausa izcīņas fināls 26. oktobrī tika aizvadīts Zemgales Olimpiskā sporta centra stadionā Jelgavā, kas Latvijas kausa izšķirošo maču līdz šim vienīgo reizi bija uzņēmis 2014. gadā.

FOTO GALERIJA