Ceturtdien, 26. septembrī, Daugavpilī notika We Play Strong meiteņu futbola festivāls, kurā pulcēja 180 dalībnieces no Daugavpils skolām vecumā no 9 līdz 14 gadiem. Pasākums bija organizēts Eiropas Grassroots nedēļas ietvaros. Pasākumu organizēja LFF sadarbībā ar Daugavpils futbola skolu, Daugavpils sporta pārvaldi, Daugavpils olimpisko centru un LFF Latgales futbola centru.

Pasākuma mērķis bija popularizēt meiteņu futbolu kā modernu un veselīgu sporta veidu, iesaistīt meitenes sportā un palielināt futbolā iesaistīto meiteņu skaitu Latvijā.

"Jau vairākus gadus šāda veida festivālus LFF organizē sadarbībā ar kādu no Latvijas futbola klubiem, kam jau ir sieviešu un meiteņu sistēma klubu ietvaros, vai ar tiem klubiem, kas vēlas iesaistīties sieviešu futbola attīstīšanā. Šāda veida sadarbība ir saistoša abām pusēm, jo kopā futbolā attīstībā mēs varam sasniegt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. Mēs visi veidojam Latvijas futbola kultūru, un klubi - biedri ir LFF sastāvdaļa. Mēs visi veidojam Latvijas futbola kultūru kopā. LFF galvenais uzdevums ir rūpēties, pārraudzīt, aizsargāt un popularizēt futbolu, kā arī palielināt futbolā iesaistīto cilvēku skaitu. Savukārt katrs klubs ir ieinteresēts palelināt audzēkņu skaitu savas sistēmas ietvaros. Tādā veidā kopīga sadarbība ir daudz vairāk pārdomāta un jaudīgāka," sacīja LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. 

Meiteņu futbola dienas ietvaros meitenes sagaidīja visāda veida stafetes un ar futbolu saistītas aktivitātes. Kopā meitenes aizvadīja apļa treniņu, katrā elementā vai stācijā meitenes sagaidīja Daugavpils futbola skolas instruktores, kuras ar prieku dalījās savā pieredzē, nododot to jaunākajai paaudzei. Pasākumā valdīja jautra un pozitīva atmosfēra.

Foto galerija