No šī gada 21. līdz 25. oktobrim Latvijā ieradīsies augsti kvalificēti treneri no pazīstamās un tradīcijām bagātās FC Feyenoord futbola akadēmijas, lai piedalītos pieredzes apmaiņā un jauno futbolistu apmācībās piecas dienas ilgā treniņnometnē Jaunmārupes stadionā. Nometnē paredzēts piedalīties bērniem, kas dzimuši no 2005. līdz 2011. gadam.

Nīderlandes kluba FC Feyenoord jauniešu sagatavošanas sistēma ir viena no vadošajām futbola akadēmijām savā valstī un visā Eiropā. Šī kluba audzēkņu pulkā ir tādi slaveni futbolisti kā Robins Van Persijs, Dirks Kijts, Stefans de Vrijs un daudzi citi. FC Feyenoord kluba jauniešu akadēmija nolēmusi paplašināt talantu meklēšanas tīklu un šobrīd meklē talantus arī Baltijas reģionā, kas citiem vadošajiem klubiem Eiropā pagaidām ir mazāk saistošs.

Jau trīs gadus FC Feyenoord veic produktīvu sadarbību ar Lietuvas futbola akadēmijām, piesaistot talantīgākos un centīgākos spēlētājus savam pulkam. Pēc nometnes oktobrī kāds no Latvijas spēlētājiem var arī tikt ievērots un pieaicināts uz akadēmiju pārbaudīt savu līmeni starp FC Feyenoord audzēkņiem.

Plašāka informācija par pašu nometni, kā arī pieteikšanos tai - šeit.