Trešdien, 25. septembrī, tika noskaidrots pirmais finālists Viensviens Latvijas kausa izcīņā. Pusfināla mačā Liepājā FK Jelgava futbolisti ar 5:0 uzveica 2. līgas komandu Karosta.

Jelgavas komandas labā ar precīziem sitieniem izcēlās Mate Cincadze (divreiz), Ņikita Ivanovs, Dāvis Indrāns un Maksims Votinovs. FK Jelgava ir četrkārtējs Latvijas kausa ieguvējs, uzvarot visos finālos, kuros klubs piedalījies. No pašreiz aktīvajiem futbola klubiem vairāk titulu Latvijas kausa izcīņā ir vēl tikai FK Ventspils komandai, kas prestižo trofeju ieguva septiņas reizes.

Atgādinām, ka Latvijas kausa ieguvējs izcīna tiesības nākamajā sezonā pārstāvēt Latviju eirokausos, konkrēti, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. Gadījumā, ja 2019. gada sezonā Latvijas kausu iegūst 2019. gada virslīgas čempionāta uzvarētājs, tad tiesības startēt 2020./2021. gada UEFA Eiropas līgas turnīrā iegūst tas klubs, kas 2019. gada Optibet virslīgas čempionātā pēc sportiskajiem rezultātiem ieņem nākamo vietu aiz klubiem, kuri ir kvalificējušies UEFA klubu sacensībām.

Otrā pusfināla mačā ceturtdien par fināla ceļazīmi sacentīsies pēdējo divu gadu vadošie pašmāju klubi RFS un pašreizējais trofejas sargātājs Riga FC.

Kā zināms, šogad Latvijas kausa izcīņas fināls tiks aizvadīts Zemgales Olimpiskā sporta centra stadionā Jelgavā.