Trešdien Daugmales laukumā sadarbībā ar FK Super Nova sieviešu komandu tika rīkots tautas futbola pasākums - atklātais treniņš Latvijas Speciālās olimpiādes meiteņu futbola izlasei.

"Jau vairākus gadus sadarbojamies ar LSO, līdzfinansējot turnīru organizēšanu starp speciālo skolu audzēkņiem. Galvenais šo kustību uzdevums ir ar iesaisti sportā integrēt sabiedrībā bērnus, kuriem ir intelektuālās jeb mentālās attīstības traucējumi. Futbols ir visdemokrātitskākais sporta veids," norādīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

LFF ar sevišķu rūpīgumu uztur izveidotās attiecības un katru gadu cenšas izdarīt kaut ko vēl vairāk nekā iepriekš, lai davātu bērniem prieku un iespēju integrēties sabiedrībā un sajust tās īpašās un neaizmirstamās emocijas, ko spēj dāvāt futbols. Tā ir daļa no LFF Grassroots jeb tautas futbola realizētiajem projektiem.

Trešdienas pasākums ar FK Super Nova komandas meitenēm un Elīzi Spruntuli (Latvijas Nacionālās izlases spēlētāja un WU-19 izlases treneru asistente) priekšgalā sniedza lielisku iespēju Latvijas Speciālās olimpiādes meiteņu izlasei, pirmkārt, paaugstināt savas futbola prasmes un, otrkārt, protams, sociālizēties, tādējādi stimulējot ticību sev un saviem spēkiem, kā arī pārliecību. Tādi pasākumi atkal un atkal apliecina, ka, neskatoties uz tautību, futbola prasmēm vai vecumu - futbols apvieno cilvēkus un motivē attīstīties kā personībai.

"Sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju 11. septembrī Latvijas Speciālās olimpiādes meiteņu izlase piedalījās futbola koptreniņā ar SK Super Nova futbolistēm! Paldies LFF par šādu iespēju! meitenēm no speciālajām izglītības iestādēm tā bija jauna pieredze, par ko meitenes ļoti priecājās. Paldies arī trenerei Elīzai Spruntulei par fantastisko treniņu. No treniņa meitenes mājās devās ar pozitīvām emocijām un jauniem iespaidiem. Paldies arī fotogrāfam, kas visu treniņa procesu iemūžināja bildēs! Paldies LFF un SK Super Nova par pārsteiguma balvām - futbola krekliem un sporta apavu somiņām," sacīja LSO valdes locekle un Lielplatones pamatskolas-atbalsta centra sporta skolotāja Guna Adamoviča.

"Šis bija jaunas sadarbības sākums, pirmais kopīgais treniņš, kura mērķis bija iepazīties un parādīt, ka futbols ir domāts visiem. Uzskatu, ka treniņš izdevās, bija draudzīga gaisotne un pozitīvi iespaidi gan Gulbenes meitenēm, gan Super Novas spēlētājām. Treniņa ievaddaļā izkustējāmies, izmantojot mūziku. Jāuzteic visas meitenes par atraktīvu dalību, īpaši vēlos izcelt 1. līgas spēlētāju Jutu, kura visa treniņa gaitā dalījās ar savu smaidu un enerģiju, ko novērtēja visi dalībnieki. Turpinājumā sekoja darbs stacijās, dažādi kustības biežuma un veiklības vingrinājumi, pēc tam spēles ar akcentiem uz bumbas vadīšanu un piespēlēm. Treniņa beigās bija pienācis laiks futbolam jauktās komandās. No malas skatoties likās, ka visas šīs meitenes trenējās kopā ne pirmo reizi, jo komandas biedru atbalsts un komunikācija bija augstā līmenī," koptreniņa gaitu ieskicēja Elīza Spruntule.

Paldies LSO pārstāvjiem Gunai Adamovičai un Aigaram Lasim par sadarbību!

Foto galerija