Rīgā notiekošajā UEFA U-19 Eiropas čempionātā telpu futbolā finālspēlē kā galvenais tiesnesis piedalīsies pašmāju arbitrs Ingus Puriņš, kurš visa turnīra gaitā sevi apliecinājis no vislabākās puses.

Finālspēle tiks aizvadīta 14. septembrī pulksten 20.00 Arēnā "Rīga". Par vēsturē pirmo titulu U-19 vecuma grupas Eiropas čempionātā cīnīsies Horvātijas un Spānijas telpu futbolisti. Spāņi pusfinālā ar 3:1 uzveica Poliju, bet horvāti pēc 2:2 pret Portugāli bija veiksmīgāki pēcspēles sitienu sērijā (3:2).

"Ir patīkami, ka LFF veiktais darbs tiesnešu bloka attīstīšanā vainagojas panākumiem un ka mūsu arbitrs tiek pie darba tik nozīmīgā spēlē kā UEFA finālturnīra zelta mačs. Šī ziņa lieku reizi apliecina, ka LFF uzņemtais kurss ir pareizs. Futbolā mēs sekojam līdzi Andra Treimaņa brigādes pieaugošajai reputācijai starptautiskajā arēnā, un nu redzam arī mūsu telpu futbola tiesnešu novērtējumu. Turpināsim strādāt, lai šis nebūtu pēdējais gadījums, kad Latvijas tiesnesis apkalpo UEFA finālturnīru pēdējās spēles! Arī turpmāk darīsim visu iespējamo, lai uzlabotu tiesnešu kvalifikāciju un darba kvalitāti, kas atbilstu visaugstākajiem standartiem. Apsveicu Ingu Puriņu ar nopelnīto godu tiesās finālspēli!" sacīja LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Vēsturē pirmais Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīrs risināsies laika posmā no 8. līdz 14. septembrim Rīgā, un tajā cīņā par kontinenta labākās komandas titulu Arēnā "Rīga" devās astoņas valstsvienības, tostarp Latvijas izlase kā finālturnīra saimniece. Latvijas jaunie telpu futbolisti finālturnīrā sacentās A apakšgrupā kopā ar Poliju, Portugāli un Krieviju, savukārt B grupā spēkiem mērojās Ukraina, Nīderlande, Horvātija un Spānija.

Biļešu iegāde turnīra spēlēm iespējama šeit.

Lejupielādē finālturnīra oficiālo aplikāciju un seko līdzi Latvijas izlasei - https://ej.uz/U19app.