Augusta izskaņā UEFA Share programmas ietvaros Latvijā tika aizvadīts seminārs vārtsargu treneru instruktoriem. Tajā piedalījās arī LFF rīkoto vārtsargu B kategorijas kursu studenti. Apmācības vadīja pieredzējuši speciālisti no Igaunijas (Marts Poms), Skotijas (Džims Stjūarts) un Īrijas (Pakijs Boners).

Seminārs bija paredzēts vārtsargu treneru instruktoriem. Apmācību tēmu programmā galvenais akcents bija par to, kā jāapmāca vārtsargu treneri. Latvija ir viena no retajām valstīm, kurā ir uzsāktas šīs apmācības. UEFA oficiālo apmācību programmā šīs apmācības vēl nav iekļautas, taču Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kas uzņēma šo pilotprojektu. Nevienā citā Baltijas valstī šādi semināri vēl nav notikuši, bet Latvija tādus kursus vārtsargu treneru instruktoriem rīkoja jau otro reizi. UEFA augstu vērtē LFF Izglītības daļas kvalitāti, tāpēc ļāva mūsu pusei organizēt UEFA B GK kursu pilotprojektu. Oficiāli šādas apmācības plānots uzsākt visā Eiropā tikai nākamajā gadā.

Apmācībās piedalījās pirmā UEFA B GK treneru apmācību grupa, un uz viņu piemēra tika rādīts pārējo valstu dalībniekiem, kā jāstrādā. Seminārā piedalījās vārtsargu treneru instruktori no Gibraltāra, Lietuvas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas un Gruzijas.

Video

Foto galerija