Otrdien, 10.septembrī, Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, kā arī pārstāvji no UEFA un Eiropas U19 telpu futbola čempionāta komandām viesojās pie Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova.

Tikšanās laikā klātesošie pārrunāja ar šobrīd Rīgā notiekošā UEFA U19 Eiropas čempionāta saistītos jautājumus, uzsverot, ka šis ir vēsturisks sporta notikums Latvijas futbolam, telpu futbolam un valsts galvaspilsētai Rīgai.

"Latvijas Futbola federācija ir veltījusi lielus resursus un daudz laika, lai izpildītu visas starptautiskās prasības un attaisnotu mums izrādīto godu rīkot vēsturē pirmo Eiropas čempionāta finālturnīru telpu futbolā U-19 vecuma grupā. Esam paveikuši gandrīz neticamo un nieka deviņu mēnešu laikā izveidojām konkurētspējīgu komandu, kas dodas cīņā pret telpu futbola lielvalstīm. Pārbaudes spēļu ciklā pa reizei apspēlētas tādas komandas kā Polija un Nīderlande, kuras kvalificējās turnīram patstāvīgi. Mūsu puiši jau tagad cienīgi sacenšas ar Eiropas labākajiem telpu futbolistiem, bet jāņem vērā, ka seši jeb gandrīz puse mūsu komandas spēlētāju ir tikai 16 vai 17 gadus veci, tātad - viņi varēs spēlēt arī nākamajā kvalifikācijas ciklā. Šis turnīrs ir lieliska iespēja mūsu puišiem izjust atmosfēru, ko sniedz Latvijas izlases pārstāvēšana savu skatītāju priekšā. Ceram, tas viņiem kalpos kā motivācija turpināt progresēt," tikšanās laikā sacīja Kaspars Gorkšs.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs pateicās UEFA par uzticēšanos Latvijas Futbola federācijai rīkot šāda augstākā līmeņa turnīra rīkošanu Rīgā. Redzot, kādu iespaidu uz telpu futbolu un futbolu atstāj šāda turnīra rīkošana, Burovs norādīja, ka Rīgas dome ir ieinteresēta palīdzēt visām iesaistītajām pusēm rīkot starptautiskos turnīrus Rīgā arī nākotnē. Klātesošie savā starpā vienojās, ka nākotnē būtu izcili iegūt starptautisku atpazīstamību arī caur futbolu un telpu futbolu.

Savukārt UEFA telpu futbola departamenta menedžeris Lorāns Morels uzsvēra, ka visas septiņas uz Rīgu ieradušās komandas ir ļoti gandarītas ar turnīra organizāciju un Latvijas galvaspilsētas viesmīlību. Rīgā ir radīti visi apstākļi, lai uzņemtu augstākā līmeņa UEFA sacensības.