Latvijas U-19 telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs pēc turnīra pirmās spēles pret Portugāli (0:6) sniedza savus komentārus.

Artūrs Šketovs: “Gala rezultāts, protams, nav diez ko patīkams. Taču, domāju, mūsu izlasei neviens nevar pārmest, ka mūsu komanda šodien necīnījās un ka nemeklēja veiksmi pie pretinieku vārtiem. Jā, diemžēl neizdevās gūt nevienus vārtus. Brīnumi reti notiek. Deviņu mēnešu laikā izveidojām, manuprāt, konkurētspējīgu komandu, kas cīnās ar visiem pretiniekiem. Futzālā 0:6 nav nemaz tik graujošs rezultāts. Mums lielajā futbolā nereti mēdz būt šādi rezultāti. Varu apsveikt Portugāles izlasi, kas, visticamāk, cīnīsies par triumfu arī visā turnīrā.”

Vai spēles sākumā snieguma kvalitāte apmierināja? Vai tomēr Portugāles spiediens bija jūtams?

Jāatzīst, ka pret Portugāli mūs neviens par favorītu neuzskatīja. Skaidrs, ka pretinieks bija pārāks daudzos komponentos. Deviņu mēnešu laikā sapulcējām komandu. Pirmie vārti brieda. Šodien trīs no sešiem vārtiem zaudējām pēc stūra sitieniem. Protams, sāpīgi ielaist tādus neobligātus vārtus, bet bija vēl arī citas epizodes, kur pretinieki mūs apspēlēja, bet neiesita bumbu vārtos. Ņemsim vērā kļūdas un gatavosimies nākamajai spēlei.

Skaidrs, ka 14 ļoti laba līmeņa spēlētājus Latvijā grūti atrast, bet vai mums ir viens, divi vai trīs telpu futbolisti, kuriem ir potenciāls kādreiz būt vienā līmenī ar portugāļu zvaigznēm?

Domāju, mums šajā izlasē ir daudz tehniski apdāvinātu spēlētāju. Vienkārši viņiem vajadzīga pieredze. Pagaidām ir tikai 19 starptautisku spēļu pieredze. Ar to ir par maz, lai apspēlētu portugāļus. Turklāt ar tehniku vien ir par maz.