Trešdien Ghetto Football superfinālu pasākumā Grīziņkalnā tika oficiāli paziņots Latvijas U-19 telpu futbola izlases spēlētāju sastāvs vēsturē pirmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas no 8. līdz 14. septembrim norisināsies Latvijas galvaspilsētā, visiem mačiem notiekot Arēnā "Rīga".

Komanda pulcēsies kopā 1. septembrī Rīgā, kur nedēļu gatavosies EČ finālturnīra mačiem ar Portugāli, Krieviju un Poliju, kā arī iespējamām spēlēm turnīra noslēguma fāzē.

"Sākām gatavoties nozīmīgajām sacensībām pagājušā gada decembrī, šajā laikā aizvadot divdesmit pārbaudes mačus. Deviņpadsmit no tiem bija starptautiska līmeņa. Visu treniņnometņu redzētā un analizētā iespaidā esam nonākuši pie šāda galīgā sastāva. Diemžēl savainojuma dēļ šis turnīrs ies secen Danielam Kaņepam. Viņš būtu vērtīgs papildinājums. Bet visi pārējie spēlētāji ir ierindā un kaujas gatavībā. Sastāva ziņā mums varbūt nebija ļoti plašas izvēles iespējas, bet dažas sarežģītas izvēles bija jāveic. Izšķīrāmies turnīram pieteikt divus, nevis trīs vārtsargus," sastāva noteikšanas izaicinājumus ieskicēja Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs.

Pārbaudes spēļu cikla gaitā Latvijai izdevās gūt divas uzvaras arī pār tādām komandām, kas kvalificējās finālturnīram tradicionālā veidā. Kā zināms, Latvija turnīrā piedalās kā mājiniece un rīkotāja, nepiedaloties kvalifikācijas stadijā. Šī gada augustā pārbaudes turnīrs Rīgā iesākts ar 6:4 uzvaru pār Nīderlandi, savukārt vasaras sākumā ar 4:3 uzveikti arī vienaudži no Polijas. Šīs un citas spēles apliecināja, ka Latvijai ir konkurētspējīga komanda, kas var cīnīties arī ar kontinenta spēcīgākajām komandām. Tiesa, pret Portugāli un Krieviju, kas ir telpu futbola lielvalstis ar bagātām tradīcijām, saprotams, viegli neklāsies. "Visi pretinieki finālturnīrā būs spēcīgi - nav divu domu. Bet Portugāle, Krievija un Spānija ir atsevišķs stāsts. Taču centīsimies spēlēt maksimāli labi savu skatītāju priekšā," solīja Šketovs.

Jāpiebilst, ka šis ir pirmais UEFA finālturnīrs, kas tiek rīkots Latvijā. Un šī būs tikai otrā reize, kad kāda no Latvijas futbola, telpu vai pludmales futbola komandām piedalās Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pirmā un līdz šim vienīgā tāda reize bija Latvijas futbola valstsvienības dalība Euro 2004. "Protams, tā bija negaidīti patīkama vēsts, ka šāds turnīrs notiks pie mums. Savā ziņā ieejam nezināmajā, taču tā ir iespēja pieteikt Latviju starptautiski kā valsti, kas prot un var uzņemt arī UEFA finālturnīrus. Sportiskā ziņā izaicinājums bija šādas komandas izveide. Pirms finālturnīra tiesību iegūšanas mums tādas U-19 izlases vispār nebija. Sākām komandu veidot praktiski no nulles. Vēlos uzsvērt, ka teju puse mūsu sastāva ir 2002. un 2003. gadā dzimuši puiši, kuri varēs piedalīties arī nākamajā kvalifikācijas ciklā. Viņi jau tagad ir konkurētspējīgi šajā līmenī. Ceram, ka viņu iegūtā pieredze lieti noderēs U-19 izlasei arī nākamajā ciklā," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Biļešu iegāde turnīra spēlēm iespējama šeit. Plašāku informāciju par biļešu cenām, atlaidēm, kā arī par turnīra spēļu kalendāru varat atrast šeit.

Spēlētāju sastāvs

Vārds, uzvārds

Dzimšanas dati

Ampluā

Klubs

1

Renārs Šķesters-Kambals

15.03.2000

Vārtsargs

FC Nikars

2

Arturs Meikulāns

23.11.2002

Vārtsargs

TFK Rēzekne

3

Andrejs Iļjins

29.07.2003

Universāls

TFK Rēzekne

4

Edgars Tarakanovs

15.02.2003

Universāls

TFK Rēzekne

5

Grigorijs Cvetkovs

05.01.2001

Universāls

TFK Rēzekne

6

Ņikita Jelagovs

04.04.2003

Universāls

TFK Rēzekne

7

Žanuels Skopenko

23.03.2000

Universāls

RFA

8

Pēteris Ivenkovs

22.12.2000

Universāls

TFK Rēzekne

9

Toms Kristians Grīslis

06.09.2002

Universāls

Talsi/FK Laidze

10

Artjoms Kozlovskis

19.07.2001

Universāls

TFK Salaspils

11

Makars Siņakovs

28.06.2002

Universāls

TFK Salaspils

12

Aivars Daņilovs

01.11.2000

Universāls

FC Petrow

13

Ruslans Medvedins

20.09.2000

Universāls

FC Petrow

14

Danils Maligins

22.07.2000

Universāls

Riga FC

Oficiālās personas

Oficiālās personas

Amats

1

Artūrs Šketovs

Galvenais treneris

2

Vitālijs Voskāns

Treneris

3

Jurijs Trofimovs

Vārtsargu treneris

4

Andris Zujevs

Ārsts

5

Sergejs Gavrilovs

Fizioterapeits

6

Andis Dombrovskis

Administrators