Tuvojas nacionālo izlašu spēļu logs, kurā mūsu labākajiem futbolistiem un futbolistēm atkal gaidāmas saspringtas un izaicinošas starptautiskas spēles, kurās jāaizstāv valsts godu pēc vislabākās sirdsapziņas.

Ar iepriekšējo izlašu spēļu logu jūnijā neviens nevarēja būt apmierināts, un tas mudināja visas iesaistītās puses uz pārdomām par to, kā kopā ar visiem izlašu treneriem uzlabot mūsu valstsvienību sniegumu, pašatdeves rādītājus un līdz ar to – arī rezultātus.

Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs ir izstrādājis tālāku izlases attīstības plānu, kā arī izveidojis darba disciplīnas kodeksu, kam jāpaliek komandas iekšienē. Tāpat treneris ir sazinājies ar visiem spēlētājiem, lai personīgi informētu viņus par sevis ieviesto darba kārtības izmaiņu nepieciešamību.

"Ir trenera redzējums, kurš var ietvert sevī arī kādu neviennozīmīgi vērtējamu lēmumu. Treneris vēlas veidot drosmīgas izlases kultu, un spēlēšana valstsvienības kreklā ir saistīta ar noteiktu pašatdevi, kā arī labu komandas mikroklimatu. Ir jāidentificē tos spēlētājus, kuri iemieso tās idejas un vērtības, kuras vēlamies redzēt valstsvienības izpildījumā," norādīja Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs. "Pilnībā uzticamies Slavišam Stojanovičam. Katrs viņa lēmums pirms treniņnometnes bijis rūpīgi pārdomāts solis pēc detalizētas analīzes. Pēc jūnija mačiem ir pilnīgi skaidrs, ka šādi turpināties vairs nedrīkst un ka nepieciešamas izmaiņas. Esam sapratuši, ko vēlamies redzēt. Tas var nozīmēt arī kāda pieredzējuša spēlētāja neaicināšanu uz izlasi, lai uzlabotu komandas mikroklimatu vai lai, raugoties nākotnē, dotu iespēju spēlēt kādam jaunam spēlētājam. Lai arī kādu lēmumu Stojanovičs pieņemtu, LFF atbalsta to un pilnībā uzticas trenerim," norādīja LFF prezidents Kaspars Gorkšs.