Ceturtdien, 19. martā, īpašā preses konferencē tika prezentēta aktuālā informācija par Latvijas Futbola federācijas (LFF) Infrastruktūras attīstības programmas ietvaros uzsākto sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A pārbūves procesa gaitu. Preses konferencē piedalījās LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF Stadionu un infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks, kā arī sporta kompleksa pārbūves arhitekts Mārcis Pēterhofs ("REMM" arhitektu birojs) un SIA "apdALPS" ainavu arhitekte Ilze Rukšāne.

Rīgā, Ērgļu un Kr. Barona ielu apkārtnē esošajā teritorijā LFF sadarbībā ar Rīgas domi un UEFA plāno pārbūvēt sporta kompleksu ar mērķi 2017.gadā tajā atklāt Latvijas nacionālās futbola izlases un citu Latvijas izlašu spēļu, kā arī Latvijas futbola klubu un citu LFF pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu.

Jānis Mežeckis: "Pēdējos gados LFF infrastruktūras uzlabošanas darbos ir daudz panākusi. Par to liela pateicība pienākas arī FIFA un UEFA, jo bez šo organizāciju atbalsta tas nebūtu iespējams. Esam uzstādījuši virkni "Mini-pitch" projekta laukumu, kā arī 13 lielos futbola laukumus ar mākslīgo segumu un vairākus treniņprocesam piemērotus laukumus. Attīstība negrasās apstāties, un tuvākajos gados tās uzmanības centrā būs sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A pārbūves process. Esmu pārliecināts, ka 2017. gadā stadions būs veiksmīgi rekonstruēts."

 Preses konferences video apskats

Sporta kompleksa pārbūvei paredzēto finansējumu nodrošinās LFF, tostarp no UEFA paredzētajiem līdzekļiem 8,5 miljonu EUR apmērā futbola infrastruktūras programmu realizēšanas uzlabošanai turpmākajiem gadiem, kas tikuši apvienoti un novirzīti konkrēti šī projekta realizēšanai. Projekta pārbūves laikā nepārtraukti notiks videonovērošana, un projekta gaitai varēs diennakts online režīmā sekot līdzi arī tā jaunizveidotajā mājaslapā.

Preses konferencē Vladimirs Žuks izklāstīja, ka LFF Infrastruktūras attīstības programmas realizēšanas ietvaros pēdējo 10 gadu laikā ir paveikts ļoti daudz, tostarp, ir palielināts ar futbolu nodarbojošos jauniešu skaits, un futbols kļuvis par vadošo sporta veidu Latvijā. LFF laika posmā no 2010. līdz 2014. gadam sadarbībā ar UEFA un FIFA, kā arī ar pašvaldībām ir uzsākusi futbola infrastruktūras attīstības projektus ar mērķi uzlabot futbola infrastruktūru Latvijā, uzsvaru liekot uz reģionu attīstību, jauniešu futbolu un veselīga dzīvesveida popularizēšanu. Programmas ietvaros Kr. Barona ielas 116A sporta komplekss un stadions ir nākamais solis un galvenais mērķis, lai sasniegtu augstvērtīgus rezultātus nākotnē Latvijas futbolā.

Sporta kompleksā ietilps futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī rehabilitācijas centrs, kafejnīca, rezerves laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta kompleksa attīstības un pārbūves process sabiedrībai būs pieejams maksimāli caurspīdīgs un labi pārvaldīts.

 Sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A pārbūves procesa prezentācija

Mārcis Pēterhofs stāstīja par projektu kopumā un no LFF puses definēto uzdevumu - stadionam jābūt maksimāli praktiskam, funkcionālam, efektīvi jāizmanto pieejamā teritorija. Projekta izstrādes laikā ir piedomāts par katru stadiona apmeklētāju un ērtību nodrošināšanu. Īpaša uzmanība tikusi pievērsta vides pieejamībai. Šī teritorija tiks veidota maksimāli atvērta un pievilcīga pilsētvidei.

Savukārt Ilze Rukšāne uzsvēra, ka līdz ar Kr. Barona ielas sporta kompleksa pārbūvi galvaspilsētā būs par vienu degradētu telpu mazāk. Pārbūves projekta ietvaros tiks veidota pieejama, atvērta un sakopta teritorija, izveidota sporta un bērnu rotaļu zona, kuru varēs izmantot arī apkārtējās vispārizglītojošās mācību iestādes. Projektā tiks ievērotas visas vides pieejamības prasības.


Latvijas Futbola federācija