Sestdien Latvijas U-19 telpu futbola izlase aizvadīja savu pēdējo pārbaudes maču pirms septembrī gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra Arēnā "Rīga". Artūra Šketova vadītā komanda nozīmīgajam turnīram var gatavoties uz pozitīvas nots, jo pēdējā testā gūts panākums - baltkrievu vienaudži uzveikti ar 5:3 (5:1). Latvijai turnīrā otrā vieta.

Izšķirošo pārsvaru Latvijas komanda ieguva pirmajā puslaikā, ko uzvarēja ar 5:1. Otrajā puslaikā baltkrievi divreiz pārspēja Latvijas izlases komandas kapteini Renāru Šķesteru-Kambalu. Latvija izcīnīja otro vietu turnīrā. 

Pirmo vietu ieguva Moldova, kas sarūpēja Latvijai vienīgo zaudējumu. Trešā vieta Nīderlandes komandai, kas piedalīsies arī Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēdējā, ceturtajā vietā palika Baltkrievija.

"Šīs mums bija pēdējās spēles pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Galvenais mērķis no komandas veidošanas viedokļa šoreiz bija vairot puišu pārliecību, ka var cīnīties arī ar spēcīgām komandām, un tas arī izdevās. Man ir liels prieks par to, kā puiši trenējas, kā progresē. Burtiski ar katru nākamo dienu viņi ir aizvien labāki. Skaidrs, ka finālturnīrā pretiniekos būs tādas komandas kā Krievija un Portugāle, kas ir cits līmenis. Taču mums ir gados jauna komanda, pietiekami liela daļa šo puišu varēs piedalīties arī nākamajā ciklā. Galvenais, lai puiši izbauda finālturnīru un gūst baudu no augstā līmeņa spēlēm," sacīja Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs.

SPĒĻU KALENDĀRS:

14. augusts

15. augusts

17. augusts

Kā zināms, vēsturē pirmais Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīrs risināsies laika posmā no 8. līdz 14. septembrim Rīgā, un tajā cīņā par kontinenta labākās komandas titulu Arēnā Rīga dosies astoņas valstsvienības, tostarp Latvijas izlase kā finālturnīra saimniece. Latvijas jaunie telpu futbolisti finālturnīrā sacentīsies A apakšgrupā kopā ar Poliju, Portugāli un Krieviju, savukārtr B grupā spēkiem mērosies Ukraina, Nīderlande, Horvātija un Spānija.

Latvijas Futbola federācijai (LFF) šis ir pirmais uzticētais Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizētais finālturnīrs.