Gatavojoties vēsturē pirmajam Eiropas čempionāta finālturnīram telpu futbolā U-19 vecuma grupā, Latvijas komanda pārbaudes turnīrā Elektrum Olimpiskajā sporta centrā ar 1:2 (1:1) piekāpās Moldovas izlasei. Sestdien mūsu jaunieši pulksten 13.30 sacentīsies ar Baltkrievijas vienaudžiem.

Atšķirībā no Artūra Šketova vadītās komandas pirmās pretinieces Nīderlandes, kas trešdien uzveikta ar 6:4, Moldovas U-19 izlase nepiedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā. Savā kvalifikācijas grupā kompānijā ar Portugāli, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Serbiju moldāvi palika trešajā vietā.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un beidzās ar rezultātu 1:1, bet otrā puslaika vidū Moldovas telpu futbolists ar spēcīgu brīvsitienu izvirzīja vadībā viesus. Nepilnas četras minūtes pirms spēles beigām Latvija nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, taču no zaudējuma nepaglābās. Moldovai šī ir otrā uzvara turnīrā, līdz ar to - sperts solis pretī panākumam visā turnīrā.

Rīgā notiekošajā pārbaudes turnīrā mūsu komanda aizvadīs vēl vienu maču pret Baltkrieviju, bet jau septembrī kā mājiniece piedalīsies vēsturē pirmajā U-19 Eiropas čempionātā.

SPĒĻU KALENDĀRS:

14. augusts

15. augusts

17. augusts

  • 11:00 | MOLDOVA – NĪDERLANDE
  • 13:30 | LATVIJA – BALTKRIEVIJA

Kā zināms, vēsturē pirmais Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīrs risināsies laika posmā no 8. līdz 14. septembrim Rīgā, un tajā cīņā par kontinenta labākās komandas titulu Arēnā Rīga dosies astoņas valstsvienības, tostarp Latvijas izlase kā finālturnīra saimniece. Latvijas jaunie telpu futbolisti finālturnīrā sacentīsies A apakšgrupā kopā ar Poliju, Portugāli un Krieviju, savukārtr B grupā spēkiem mērosies Ukraina, Nīderlande, Horvātija un Spānija.

Latvijas Futbola federācijai (LFF) šis ir pirmais uzticētais Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizētais finālturnīrs.

Foto galerija (Sanita Sparāne)