Aizvadītajā sestdienā, 3. augustā Siguldā tika aizvadīts futbola ģimeņu festivāla Foot Fam Fest pirmais posms. Draudzīgā futbola atmosfērā piedalījās vairāk nekā simts spēlētāju. Dalībai pirmajā posmā Siguldā piedalījās 29 ģimeņu komandas, katrā no tām bija no trīs līdz pieciem dalībniekiem.

Tā ģimene, kas kādā no posmiem iegūs visvairāk punktu, balvā saņems apmaksātu ceļojumu visiem komandas dalībniekiem uz Latvijas valstsvienības izbraukuma spēli Slovēnijā šī gada 16. novembrī. Pirmajā posmā ar kopumā 220 nopelnītiem punktiem uzvaru guva Peļņu ģimene. Otrā vieta šoreiz Koscinkeviču ģimenei (175 punkti), bet trešajā vietā Pozņiaku ģimene (160 punkt).

Futbola ģimeņu festivālu rīkoja Latvijas Futbola federācija ar FK Sigulda un ar Siguldas pašvaldības līdzfinansējumu. Tāpat īpašs paldies KIA Forum Auto, Bella Latvia, Sigulda AdventuresFutbolgolfa parks, veikals Magone, krodziņš BucefālsMr. Biskvīts.

"Mēs dzīvojam tik aktīvā ritmā, ka cilvēki bieži vien pat nepamana, cik ātri paiet nedēļa, jo visi esam nokrauti ar darbiem. Bieži vien vecākiem nav laika kārtīgi apsēsties, aprunāties ar saviem bērniem un pārējiem ģimenes locekļiem. Viss notiek nenormālā skrējiena pēc slavas, naudas, panākumiem un citiem mērķiem. Dzīvojot tādā laikmetā, cilvēki mēdz piemirst, ko tad īsti nozīmē atpūsties, baudīt laiku un priecāties, gūt prieku no laika, kas pavadīts kopā ar saviem tuvākajiem. Ar Foot Fam Fest jeb ģimeņu futbola festivālu mēs gribam atgādināt cilvēkiem, ka ģimene ir vislielākais spēka avots. Sportiski vēl aktīvāka un veselīgāka ģimene ir mūsu Latvijas spēks un lepnums.  Futbols vieno cilvēkus neatkarīgi no vecuma, dzimuma, fiziskām spējām vai nacionālas piederības. Futbols ir vieta , kur var atrast jaunus draugus. Savukārt Foot Fam Fest ir vieta, kur var sadraudzēties veselām ģimenēm," saka LFF futbola attīstības un sieviešu futbola vadītāja Ņina Travkina, kura ir šī projekta idejas autore.

"Baltkrievija ir šāda tipa festivāla izcelsmes valsts. Festivāls guva UEFA un starptautisko atzinību. Tieši tāpēc un ņemot vērā, ka tautas futbols ir futbola attīstības pamatu pamats un - ka bieži vien arī futbola strādājošie cilvēki ir koncentrējušies tikai elites futbola attīstībai, aizmirstot, ka bez stipriem pamatiem vai saknēm (Grassroots) nevar izaudzināt konkurētspējīgus spēlētājus, tas nav saistīts tikai ar spēlētājiem, kas spēlē klubos. Latvijas futbolam ir vajadzīga futbolam lojāla sabiedrība, futbolam lojālas ģimenes, kas tieši futbolā saskatīs to pievienotu vērtību un vēlmi atdot savu bērnu tieši šajā sportā veidā.  Mums kopā jāveido Latvijas futbola tradīcijas, lai futbolam būtu vieta katrā ģimenē," piebilst Ņ. Travkina.

Futbola ģimeņu festivāls balstās uz pamatiem, kurus veido divas galvenās vērtības – ģimene un futbols. Sekojot savai kaislībai un tiecoties pēc iespējām, kādas paver futbols, ģimenes atbalsts un kopā būšana spēlē neatsveramu lomu. Futbols sniedz ģimenēm gan kopīgā laika, gan saliedēšanās iespējas, bet šie festivāli šo vērtību kopumu papildina ar vēl vienu elementu – iespēju tuvāk iepazīt Latviju un veicināt savu nacionālo identitāti. Futbolā vienotas Latvijas ģimenes – tas ir Foot Fam Fest!

Nākamais posms notiks Saldū 24. augustā. Dalība pasākumā ir bez maksas, tāpat dalībniekiem tiek nodrošināts bezmaksas apmeklējums tūrisma apskates vietās sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām tajā nedēļā, kad notiek plānotais pasākums.

Video:

 

Foto galerija no Siguldas posma: