Daugavpilī norisinājās trīs dienas ilga nometne jaunajiem futbolistiem, kuru vadīja Spānijas augstākās līgas kluba Granada sporta metodoloģijas direktors Oskars Felipe Laralde. Vairāk nekā septiņdesmit bērnu aizvadīja sešus treniņus pēc spāņa sastādītajiem treniņu plāniem.

Pirmo reizi Daugavpilī tika organizēta nometne ar ārzemju speciālista piedalīšanos. Oskars Felipe Laralde kopā ar Daugavpils futbola akadēmijas treneriem plānoja un vadīja treniņus 2006., 2007., 2009. un 2010. gadā dzimušajiem jaunajiem futbolistiem. Katru dienu visu vecuma grupu komandas aizvadīja pa diviem treniņiem, strādājot pie aizsardzības un uzbrukuma darbību slīpēšanas.

Nometnes laikā Oskars Felipe vadīja seminārus mūsu akadēmijas treneriem, detalizēti izklāstot Spānijas akadēmijas darbu un uzsvarus treniņos. Jāpiemin, ka kopējais šī Spānijas kluba gada budžets ir 67 miljoni, kas ir vairāk nekā puse visas Daugavpils pašvaldības budžeta.

Oskars Felipe: "Nometnes laikā biju patīkami pārsteigts par futbolistu tehnisko sagatavotību. Vairāki jaunie spēlētāji atstāja ļoti labu iespaidu, it īpaši strādājot ar bumbu. Gribētu uzslavēt Jūsu akadēmijas trenerus, jo ar viņiem sastrādāties bija ļoti viegli un atgriezeniskā saite bija ļoti laba. Viennozīmīgi centīsimies nākotnē sadarboties arvien ciešāk. Plašāk iepazīstoties ar akadēmijas darbu un futbolu Latvijā, varu secināt, ka jums ir daudz blakusapstākļu, kas neļauj strādāt vēl kvalitatīvāk. Galvenais mīnuss ir konkurences trūkums, tas ir, spēcīgu pretinieku trūkums un konkurences trūkums treniņos. Treneru uzdevums ir radīt tādus apstākļus, lai katrā treniņā futbolisti atdotu no sevis maksimumu. Jāpiestrādā pie fiziskās sagatavotības, jo tas ir viens no būtiskākajiem aspektiem futbolistu izaugsmei."

Ikdienā ar Oskaru Felipi strādāja mūsu jaunie speciālisti Jānis Bovins un Dmitrijs Bogdanovs. Abiem nākotnē tiks piedāvāta iespēja doties uz Spāniju, lai klātienē piedalītos Granada akadēmijas treniņos.

Pateicoties aizvadītajai nometnei, starp BFC Daugavpils un Granada futbola akadēmiju tiks noslēgta vienošanās par kopēju sadarbību, kas paredzēs ne tikai sadarbību treneru apmaiņas programmās, bet dos iespēju labākajiem mūsu akadēmijas audzēkņiem stažēties Spānijas vienībā. Vienlaikus Granada ir gatava sniegt savu speciālistu palīdzību futbolistu apmācībā, piesaistot mūsu akadēmijai savus speciālistus ikdienas darbā.

BFC Daugavpils izsaka pateicību visiem futbolistiem, viņu vecākiem, kā arī akadēmijas treneriem par kvalitatīvu veikto darbu nometnes laikā. Tāpat izsakām pateicību Daugavpils Futbola skolai un Daugavpils Olimpiskajam centram par sniegto palīdzību nometnes organizēšanā.

Tiek plānots, ka arī nākamajā gadā tiks organizēta nometne ar kādas spēcīgas ārzemju akadēmijas speciālistu piedalīšanos.

---

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, BFC Daugavpils