Latvijas klubi FK Ventspils, Riga FC un FK Liepāja 25. jūlijā aizvadījuši UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmās spēles.

Teicamas pozīcijas iekļūšanai nākamajā kārtā sev sniegusi FK Ventspils komanda, kas vairāk nekā 2000 līdzjutēju priekšā savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Maltas vienību Gžira United FC. Tikmēr Latvijas čempioni Riga FC, kas iepriekš nepārvarēja UEFA Čempionu līgas pirmo kvalifikācijas kārtu, guva divus vērtīgus vārtus viesos un ar 2:3 (1:0) piekāpās Polijas čempionvienībai Glivices Piast. Vissarežģītākajā situācijā pirms atbildes spēles ir FK Liepāja, kas pretinieku laukumā ar 0:2 (0:1) atzina Zviedrijas kluba IFK Norrköping pārākumu.

Atbildes spēles notika 1. augustā, bet nākamo kārtu sasniegs uzvarētāji divu spēļu summā. Riga FC savu spēli Skonto stadionā Rīgā sāks plkst. 19:30, FK Liepāja plkst. 20:00 uzsāks cīņu Daugavas stadionā Liepājā, savukārt FK Ventspils duelis Maltā sāksies plkst. 21:00.

Pārvarot otro kārtu, nākamajā atlases kārtā ventspilnieki tiksies ar Jeunesse Esch no Luksemburgas vai Vitória SC no Portugāles, rīdzinieki spēkosies ar Belgradas Crvena zvezda no Serbijas vai HJK Helsinki no Somijas, bet liepājniekiem pretiniekos būs Hapoel Beer-Sheva no Izraēlas vai Almati Kairat no Kazhastānas.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

---

Foto: FK Ventspils