Latvijas kausa izcīņā sievietēm aizvadītas 2019. gada sezonas ceturtdaļfināla spēles, pusfināla posmu sasniedzot četrām Sieviešu futbola līgas (SFL) komandām. Turnīra pusfinālu sasniegušas visas četras komandas, kas sacensībās iesaistījās no ceturtdaļfināla kārtas.

Pirmais ceturtdaļfināla mačs tika aizvadīts jūlija sākumā, kad FK Dinamo Rīga pēc dramatiskas atspēlēšanās pēdējās minūtēs un 3:3 panākšanas vēlāk pēcspēles sitienos ar 5:3 uzvarēja citu SFL komandu FK Olaine.

Pārējās ceturtdaļfināla spēles notika šonedēļ, un tajās SFL vienības izrādījās pārliecinoši pārākas par Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvēm. Tā BFC Daugavpils, visus vārtus gūstot Diānai Skribinai, ar 5:0 viesos uzvarēja Rīgas Futbola skolu-2, FS Metta, pateicoties Katrīnas Daņilovas trim gūtajiem vārtiem, pretinieču laukumā ar 5:1 pārspēja Rēzeknes BJSS, savukārt valsts čempiones un kausa īpašnieces Rīgas Futbola skola arīdzan izbraukumā ar 7:0 sagrāva SK Super Nova.

Pusfināla pāros Rīgas Futbola skola tiksies ar FS Metta, bet FK Dinamo Rīga mērosies spēkiem ar BFC Daugavpils.

Pusfināla spēles paredzētas augustā, bet fināls notiks oktobra vidū.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā piecos pāros tika ielozētas desmit no Sieviešu futbola 1. līgas komandām, bet viena šī turnīra pārstāve ieguva automātisku vietu otrajā kārtā. Tajā startēja arī piecas pirmo kārtu pārvarējušās komandas un divas SFL vienības, kas pēc izlozes rezultātiem turnīru sāka jau no otrās kārtas. Pārējās četras SFL pārstāves sacensībās iesaistījās no ceturtdaļfināla, kurā piedalījās arī četras otrās kārtas veiksminieces.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tika ieviesta 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās sešas komandas, un gadu gaitā turnīrs spējis izplesties nu jau līdz 17 vienībām, apvienojot abu Latvijas sieviešu futbola līgu futbolistes kopīgās izslēgšanas spēļu sacensībās. Visās piecās līdzšinējās sezonās par turnīra uzvarētāju kļuvusi Rīgas Futbola skola.