Latvijas pludmales futbola izlase 23. jūlijā noslēdza dalību Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Maskavā, nepārvarot astotdaļfināla barjeru.

Aizvadītajā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 2:14 (1:5, 1:4, 0:5) piekāpās spēcīgajai Spānijas valstsvienībai, kas ir vairākkārtēja Pasaules kausa medaļniece.

Latvijas valstsvienības labā vārtus guva Edgars Rubenis, tobrīd panākot neizšķirtu 1:1, un Dmitrijs Jakovļevs, kurš panāca rezultātu 2:5. Rubenis un Jakovļevs turnīrā guva pa diviem vārtiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

Latvijas izlase pirms tam savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, arī šajā sacensību posmā mērojoties spēkiem ar spāņiem, kuriem tika zaudēts ar rezultātu 2:8. Tāpat ar 1:3 tika atzīts Azerbaidžānas pārākums.

Vienā grupā ar Latvijas izlasi sākotnēji bija ielozēta arī Ukraina, kas no dalības turnīrā neilgi pirms tā sākuma tomēr atteicās. Tādējādi jau iepriekš bija zināms, ka visas trīs D apakšgrupas komandas pēc pirmā posma spēlēm turpinās dalību sacensībās, kvalificējoties astotdaļfinālam.

Astotdaļfināla pāru uzvarētāji tiks sadalīti divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, pēc viena apļa turnīra katras grupas divām labākajām komandām nopelnot ceļazīmes uz finālturnīru, bet vēl vienu ceļazīmi sadalot grupu trešo vietu ieguvējiem. Pasaules kausa finālturnīrs novembrī un decembrī notiks Paragvajā.

Iepriekš mūsu valsti oficiālās starptautiskajās sacensībās pludmales futbola izlase pārstāvēja laika posmā no 2008. līdz 2014. gadam. Ar nenoteiktu regularitāti izlase sapulcējās arī pēc tam, lai startētu dažādos neoficiālos turnīros un pārbaudes spēlēs. Pērnā gada vasarā izlases darbība tika atjaunota un galvenā trenera amatā stājās Andrejs Baumanis.

LATVIJAS PLUDMALES FUTBOLA IZLASES SASTĀVS PK KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRAM:

Vārtsargi: Artjoms Križanovskis, Aigars Bondars

Laukuma spēlētāji: Edgars Rubenis, Edgars Bricis, Dmitrijs Jakovļevs, Pāvels Skaļenko, Sergejs Vasiļjevs, Mārtiņš Taulavičus, Gatis Rožkalns, Vlads Rimkus, Romāns Sulackis, Aleksejs Lavrenovs