Dalību šīs sezonas Eirokausu atlases sacensībās turpina trīs no četriem Latvijas klubiem, kas visi jau nākamnedēļ iesaistīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā.

Vispirms trešdien Latvijas čempioni Riga FC kupli piepildītajā Skonto stadionā Rīgā aizvadīja UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli pret Īrijas čempionvienību Dundalk FC. Gluži tāpat kā abu komandu pirmā tikšanās Īrijā, arī šis mačs noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0). Vārti netika gūti arī pamatlaikā, bet dramatiskā pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pārāki bija viesi.

Līdz ar to rīdzinieki, kuri piedzīvoja savu debiju UEFA Čempionu līgā, pārcēlušies uz UEFA Eiropas līgas atlases sacensībām, kur otrajā kārtā viņus gaida tikšanās ar Polijas čempioniem Glivices Piast.

UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā spēkosies arī FK Liepāja un FK Ventspils, kas ceturtdien spēja pārvarēt pirmo atlases barjeru. Par sevi skaļi lika runāt liepājnieki, pretinieku laukumā ar 2:1 (1:0) pārspējot Minskas Dinamo no Baltkrievijas un divu spēļu summā triumfējot ar 3:2. Tikmēr ventspilnieki par spīti zaudējumam viesos pret Albānijas klubu Teuta ar 0:1 (0:0) divu spēļu summā uzvarēja ar 3:1 un arī iesoļoja nākamajā kārtā.

FK Liepāja nākamie pretinieki būs IFK Norrköping no Zviedrijas, kamēr FK Ventspils mērosies spēkiem ar Gzira United no Maltas.

UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas spēles notiks 25. jūlijā un 1. augustā.

Dramatiski no UEFA Eiropas līgas atlases turnīra izstājās RFS komanda, kas Daugavas stadionā Rīgā pēdējās minūtēs ielaida izšķirošos vārtus un ar 0:2 (0:1) piekāpās Latvijas izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētajam Slovēnijas klubam Ļubļanas Olimpija, divu spēļu summā ciešot sāpīgu neveiksmi ar 3:4. Rīdziniekiem šis bija debijas gads Eirokausos.

---

Foto: Amber City Fan Club