Latvijas pārstāvji Eiropas klubu sacensībās jauno Eirokausu sezonu uzsākuši ar lieliskiem rezultātiem, četrās spēlēs iekrājot divas uzvaras un divus neizšķirtus.

Divas aizvadītās spēles, kas notika Latvijā, stadionos Ventspilī un Liepājā pulcēja kopsummā vairāk nekā 5500 skatītājus (1730 Ventspilī un 3793 Liepājā).

Kā pirmie Eirokausu sezonu uzsāka Latvijas čempioni Riga FC, kas trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē viesos cīnījās neizšķirti 0:0 ar Īrijas pārstāvjiem Dundalk. Atbildes spēle 17. jūlijā plkst. 19:30 Skonto stadionā.

Savukārt ceturtdien trīs Latvijas pārstāvji uzsāka savas gaitas UEFA Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā. FK Ventspils apliecināja favorītu statusu mačā pret Teuta no Albānijas, savu skatītāju priekšā uzvarot ar 3:0, FK Liepāja dramatiskā mača izskaņā kupli piepildītu Daugavas stadiona tribīņu priekšā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Baltkrievijas pārstāvjiem Minskas Dinamo, bet RFS parūpējās par pārsteigumu un viesos ar 3:2 sarūgtināja Latvijas izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvēto Ļubļanas komandu Olimpija no Slovēnijas, pēdējās minūtēs gūstot divus vārtus.

Visas trīs atbildes spēles notiks 18. jūlijā – RFS mājas spēli plkst. 19:00 aizvadīs Daugavas stadionā Rīgā, kamēr ventspilnieku un liepājnieku mači izbraukumā sāksies attiecīgi plkst. 18:00 un 19:30.

---

Foto: Mārtiņš Sīlis