Pašmāju pieaugušo sieviešu futbola komandu treneriem šonedēļ tika organizēts divu dienu izglītības seminārs, kuru vadīja Itālijas kluba AC Milan sieviešu komandas galvenā trenere Karolīna Morače (Carolina Morace).

Iepriekš karjeras laikā Morače ilgstoši bija Itālijas izlases lielākā zvaigzne, vietējā čempionātā 11 sezonas pēc kārtas kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Treneres karjeras laikā viņa vadījusi arī Itālijas un Kanādas sieviešu izlases. Morače 2014. gadā kļuva par pirmo sievieti, kas iekļauta Itālijas futbola Slavas zālē.

Divu dienu teorētiskajā un praktiskajā seminārā tika aplūkoti dažādi spēlētāju un komandu sagatavošanas aspekti gan no tehniskā, gan taktiskā viedokļa. Praktiskajās nodarbībās piedalījās FS Metta sieviešu komandas spēlētājas.

Seminārā piedalījās 21 treneris, kuri strādā ar Latvijas sieviešu futbola komandām un izlasēm, kā arī viens speciālists no Lietuvas - Jevgēnijs Gedertsons, Liene Vāciete, Karīna Šakurova, Igors Derjagins, Deniss Sarafaņuks, Vitālijs Puzirevskis, Elīza Spruntule, Anastasija Ročāne, Rihards Gorkšs, Ruslans Petkevičs, Didzis Matīss, Jevgēņijs Mihaļkovs, Ligita Tumāne, Alīna Šilova, Tatjana Šaļimova, Olga Žmaka, Elvijs Dzenītis, Ivo Agulis, Anna Poņatovska, Reinis Flaksis, Roshan Rao un Raimondas Statkevičius.