Gan puišu, gan meiteņu konkurencē par VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes uzvarētājiem aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā kļuva Rīgas pilsētas pārstāvji.

Jauniešiem medaļas izslēgšanas spēļu turnīrā sadalīja astoņas labākās reģionālo atlases sacensību komandas. Rīgas pilsētas komanda vispirms ar 1:0 uzvarēja Daugavpils vienību, pusfinālā ar 2:1 pārspēja Jelgavas pārstāvjus, bet finālā pēc 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos ar 4:1 apspēlēja Olaines novada komandu. Trešajā vietā ierindojās jelgavnieki, noslēdzošajā mačā ar 4:0 uzvarot Tukuma novada pārstāvjus.

Tikmēr jaunietēm trīs komandas aizvadīja viena apļa turnīru. Rīgas komanda šeit ar 4:2 uzvarēja Olaines novada vienību un ar 2:0 apspēlēja Rēzeknes komandu, kas ierindojās otrajā vietā, ar 4:0 pārspējot olainietes.

Kopumā VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādē piedalījās gandrīz 2800 jaunie sportisti no 77 Latvijas novadiem un pilsētām. Medaļu kopvērtējumā uzvaru ar 195 godalgām (77 zelta, 60 sudraba un 58 bronzas) izcīnīja Rīgas pilsētas jaunie sportisti.

---

Foto: Ivars Veiliņš