Latvijas Futbola federācija (LFF) 9. un 10. jūlijā pašmāju pieaugušo sieviešu futbola komandu treneriem rīko izglītības semināru, kuru vadīs Itālijas kluba AC Milan sieviešu komandas galvenā trenere Karolīna Morače (Carolina Morace).

Iepriekš karjeras laikā Morače ilgstoši bija Itālijas izlases lielākā zvaigzne, vietējā čempionātā 11 sezonas pēc kārtas kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Treneres karjeras laikā viņa vadījusi arī Itālijas un Kanādas sieviešu izlases.

Morače 2014. gadā kļuva par pirmo sievieti, kas iekļauta Itālijas futbola Slavas zālē.

Divu dienu teorētiskajā un praktiskajā seminārā tiks aplūkoti dažādi spēlētāju un komandu sagatavošanas aspekti gan no tehniskā, gan taktiskā viedokļa. Praktiskajās nodarbībās piedalīsies FS Metta sieviešu komandas spēlētājas.

Seminārā piedalīsies 18 treneri, kuri strādā ar Latvijas sieviešu futbola komandām un izlasēm, kā arī divi speciālisti no Lietuvas. Dalībnieku vidū būs Jevgēnijs Gedertsons, Liene Vāciete, Karīna Šakurova, Igors Derjagins, Deniss Sarafaņuks, Jūlija Lapteva, Viktors Vicehovskis, Elīza Spruntule, Anastasija Ročāne, Rihards Gorkšs, Ruslans Petkevičs, Didzis Matīss, Ligita Tumāne, Alīna Šilova, Tatjana Šaļimova, Olga Žmaka, Elvijs Dzenītis un Roshan Rao.