Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta kopvērtējuma pirmo vietu pārņēmusi Viesulis komanda, kas 29. jūnijā Jūrmalā kļuva par sacensību otrā posma uzvarētāju.

Jūrmalas domes kausa izcīņā Viesulis savā apakšgrupā palika nepārspēti, tomēr blīvie rezultāti komandu ierindoja grupas otrajā vietā ar vienu uzvaru un trim neizšķirtiem. Tas ļāva par punktu apsteigt Ostas sporta klubu un Rēzekni, kamēr pirmie ar desmit punktiem bija Sportima veterāni.

Pēcāk pusfinālā un finālā Viesulis svinēja uzvaras pēcspēles sitienos, pamatlaikā cīnoties 0:0 gan ar Daugavpili, kas savā apakšgrupā ieguva desmit punktus, gan ar Sportima, kas līdz ar to ierindojās otrajā vietā. Trešo vietu turnīrā izcīnīja Carnikava/02, kas arīdzan pēcspēles sitienos pārspēja pirmā posma uzvarētājus no Daugavpils komandas.

Par turnīra labāko spēlētāju nosauca Daini Kovalu (Viesulis), bet labākā vārtsarga balvu ieguva viņa komandas biedrs Aigars Vītols.

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma pirmās divas vietas ar 18 punktiem ieņem Viesulis un Sportima, bet Daugavpils atpaliek par punktu.

Sacensību trešais posms - Mihaila Čikovani piemiņas turnīrs – notiks 13. jūlijā Rēzeknē. Kopumā šosezon paredzēti desmit posmi.

Valsts mēroga čempionātu veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē piekto gadu pēc kārtas. Visās četrās līdzšinējās sezonās par sacensību uzvarētājiem kļuvuši Daugavpils komandas veterāni. Sezonas kopvērtējuma labāko trijniekā trīs reizes bija Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi RēzekneViesulis un Jūrmala.

---

Foto: Ieva Babre