Pagājušajā mēnesī Daugavas stadionā Rīgā notikušajā Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta jeb #U19Futsal EURO finālturnīra apakšgrupu izlozē noskaidrojās ne tikai komandu sadalījums apakšgrupās, bet arī tika prezentēta finālturnīra oficiālā vizuālā identitāte. Septembrī Arēnā Rīga notiekošā finālturnīra oficiālais sauklis būs Future Futsal MAGICIANS jeb Telpu futbola nākotnes BRĪNUMDARI, tādējādi apliecinot, ka uz telpu futbola galvenās skatuves Rīgā būs iespēja vērot nākamos šī sporta veida meistarus.

Izlozes ceremoniju klātienē apmeklēja gan UEFA atbildīgās amatpersonas, gan visu astoņu finālturnīrā iekļuvušo komandu pārstāvji, futbola līdzjutēji, žurnālisti un viesi. Pirmā UEFA mēroga finālturnīra rīkošanas nozīmi uzsvēra gan Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs, gan arī Latvijas U-19 telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs un komandas kapteinis Renārs Šķesters-Kambals. Savu novēlējumu finālturnīra dalībniekiem sniedza #U19Futsal EURO oficiālais vēstnesis Jānis Pastars, kā arī Portugāles izlases kapteinis un 2018. gada Eiropas čempions Rikardinju (Ricardinho – portugāļu val.).

Kaspars Gorkšs, LFF prezidents:

"Septembrī mūs visus sagaida nozīmīgi futbola svētki. Mums, Latvijas Futbola federācijai, ir milzīgs gods un privilēģija rīkot Eiropas telpu futbola pirmo finālturnīru U-19 jauniešiem. Liels paldies gan telpu futbola entuziastiem, gan tā attīstītājiem, kas gadu gadiem ikdienā ir rūpējušies par šī sporta veida attīstību Latvijā. Paldies arī UEFA par izrādīto uzticību, kas vienlaikus ir arī liela atbildība, jo mēs ar šī finālturnīra rīkošanu piesakām sevi starptautiskajā futbola arēnā un nosakām, pēc kādiem standartiem turpināsim strādāt nākotnē. Laipni lūdzam visus futbola līdzjutējus kļūt par daļu no atmosfēras šo futbola svētku laikā un atbalstīt mūsu izlasi Arēna Rīga tribīnēs!"

Artūrs Šketovs, Latvijas U-19 telpu futbola izlases galvenais treneris:

"Eiropas telpu futbola čempionāts U-19 vecumā notiek pirmo reizi vēsturē. Esam priecīgi, ka šo nozīmīgo forumu uzticēts rīkot tieši Latvijai. Viens no kritērijiem, kāpēc mūsu valstij piešķirtas šādas tiesības, bija tas, ka Latvija iepriekš sekmīgi organizēja starptautiskos kvalifikācijas turnīrus gan izlašu, gan klubu līmenī. Arī mūsu nacionālā telpu futbola izlase šobrīd atrodas pietiekoši augstu Eiropas reitingā. Mēs lepojamies ar to, ka būsim starp Eiropas astoņām spēcīgākajām telpu futbola komandām U-19 vecumā. Pārējie finālisti ieņēma pirmo vietu kvalifikācijas pamatturnīrā, kas attiecīgi runā par viņu spēku. Tādās valstīs kā Krievija, Portugāle, Spānija jau sen sekmīgi funkcionē telpu futbola skolas un izveidota telpu futbola izlašu piramīda. Protams, Latvijas izlasei šajā finālturnīrā neklāsies vienkārši pret Eiropas telpu futbola grandiem, jo mūsu izlases komplektācijas process sākās vien pagājušā gada decembrī. Taču mēs mācīsimies un centīsimies savu skatītāju priekšā atdot visus spēkus laukumā, lai iepriecinātu līdzjutējus ar labu spēli. Aicinām atbalstīt mūsu izlasi telpu futbola svētkos mūsu nelielajā, bet sportiskajā ziņā bagātajā valstī Latvijā!"

Renārs Šķesters-Kambals, Latvijas U-19 telpu futbola izlases kapteinis:

"Izloze jau sākotnēji bija neparedzama, attiecīgi grupā varēja tikt ielozētas dažādas komandas, jo abas apakšgrupas tika izlozētas uz aklo. Vai šī apakšgrupa mums ir labākais scenārijs – droši vien, ka nē, taču jebkurā citā apakšgrupā mēs arī nebūtu favorītu lomā. Šī ir grupa, kas no mums pieprasa sportiskās ambīcijas. Portugāles, Polijas un Krievijas izlašu rindās spēlē augsta līmeņa telpu futbolisti – ar to mēs jau esam saskārušies pārbaudes spēlēs. Šajā gadījumā pieredzes trūkumu mēs varam kompensēt ar lielu vēlēšanos, cīņas garu un pašatdevi. Nevajag skatīties, kādi pretinieki mūs sagaida... Mums ir jāiet laukumā un jācīnās! Ja katrs no mūsu spēlētājiem atdos visus spēkus un izdarīs labāko, ko spēj, tad arī rezultāts neizpaliks.

Eiropas čempionāta finālturnīrs viennozīmīgi ir liels notikums gan mums kā spēlētājiem, gan arī visai futbola sabiedrībai kopumā. Tas vispār ir retums, ka tādai valstij kā Latvija tiek piešķirta tik liela iespēja rīkot tik nozīmīga līmeņa turnīru. Tie būs lieli svētki. Šis viennozīmīgi ir valstiska līmeņa sporta notikums. Ja skatāmies uz telpu futbolu kopumā, šis vienlaikus būs spēcīgs pagrieziena punkts sporta veida popularizēšanai. Tie, kas telpu futbolā trenējušies ilgāku laiku, piemēram, pirms desmit gadiem - nevarēja pat iedomāties, ka telpu futbols kā sporta veids šādi attīstīsies un kādu dienu mums būs iespēja spēlēt finālturnīrā.

Esmu trenējies telpu futbolā kopš deviņu gadu vecuma pie treneriem Vitālija Voskāna un Aigara Bondara, kas ir aizrāvuši mani, ļāvuši spert pirmos soļus un devuši lielu ieguldījumu manā profesionālajā attīstībā. Uzskatu, ka iespēja spēlēt finālturnīrā savās mājās ir ļoti nozīmīga. Man personīgi tas ir liels gods un izaicinājums apliecināt sevi uz lielās skatuves. Ticu, ka arī citi mūsu komandas spēlētāji novērtēs šo unikālo iespēju. Svarīgākais, lai katrs laukumā atstāj visu no sevis atkarīgo un, atskatoties atpakaļ pēc finālturnīra beigām, varam kopā pateikt, ka izdarījām visu, ko varējām."

Jānis Pastars, #U19Futsal EURO finālturnīra vēstnesis:

"Telpu futbols manā dzīvē ieņem ļoti lielu lomu. Es trenējos teju katru dienu visa gada garumā, lai sasniegtu savus mērķus. Vienlaikus esmu patiesi pagodināts, ka man ir uzticēts gods kļūt par Eiropas čempionāta vēstnesi un ar šo iespēju es varu popularizēt telpu futbolu ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā. Finālturnīra dalībniekiem novēlu izbaudīt katru sekundi, kuru pavadīsiet turnīrā un tā spēlēs. Atdodiet visu, lai uzvarētu! Aicinu skatītājus klātienē atbalstīt mūsu telpu futbola U-19 izlasi septembrī cīņā pret Eiropas jaunajiem talantīgākajiem telpu futbola brīnumdariem!"

Rikardinju, Eiropas čempions telpu futbolā un Portugāles izlases kapteinis:

"Telpu futbols ir mana dzīve un sirdslieta. Katrā treniņā, katrā spēlē es motivēju sevi tiekties pretim augstākajiem mērķiem. Jūs esat jaunā paaudze, un šī ir Jūsu skatuve. Ticiet brīnumiem! Ticiet viens otram! Ticiet savai komandai! Novēlu veiksmi telpu futbola nākotnes brīnumdariem!"