Latvijas pludmales futbola izlase šomēnes Maskavā paredzētajā 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā sacentīsies vienā grupā ar Spāniju, Ukrainu un Azerbaidžānu, noskaidrojies notikušajā izlozē.

Kvalifikācijas turnīrā 20 komandas sadalītas piecās apakšgrupās, Latvijai un tās pretiniecēm nonākot D grupā. Apakšgrupu spēles Maskavā paredzēta no 19. līdz 21. jūlijam.

Apakšgrupu posmu pārvarēs 16 labākās komandas, kas 23. jūlijā tiksies astotdaļfinālā. Šo pāru uzvarētāji tiks sadalīti divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, pēc viena apļa turnīra (24.-26. jūlijs) katras grupas divām labākajām komandām nopelnot ceļazīmes uz finālturnīru, bet vēl vienu ceļazīmi sadalot grupu trešo vietu ieguvējiem (27. jūlijs).

Spēļu kalendāru rīkotāji plāno paziņot šīs nedēļas sākumā.

Pasaules kausa finālturnīrs novembrī un decembrī notiks Paragvajā.

Latvijas izlase, gatavojoties atbildīgajam startam, aizpagājušajā nedēļā aizvadīja divas pārbaudes spēles izbraukumā pret Lietuvu – vispirms tika piedzīvots zaudējums ar 3:4, bet vēlāk sekoja panākums ar 5:3. Vēl pirms gaidāmā turnīra izlasei plānotas spēles Igaunijā pret vietējo izlasi un Somiju.

Iepriekš mūsu valsti oficiālās starptautiskajās sacensībās pludmales futbola izlase pārstāvēja laika posmā no 2008. līdz 2014. gadam. Ar nenoteiktu regularitāti izlase sapulcējās arī pēc tam, lai startētu dažādos neoficiālos turnīros un pārbaudes spēlēs. Pērnā gada vasarā izlases darbība tika atjaunota un galvenā trenera amatā stājās Andrejs Baumanis.