Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņā komandas aizvadījušas otrās kārtas spēles, noskaidrojot visas ceturtdaļfināla dalībnieces.

Sieviešu futbola kausa izcīņas otrās kārtas barjeru kā pirmās pārvarēja FK Olaine, kuras 17 reizes raidīja bumbu FK Dinamo Rīga-2 komandas vārtos.  Ar sešiem precīziem sitieniem FK Olaine labā izcēlās Simone Dos Reis Alves, kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Tikmēr SK Super Nova bija pārākas par SK Imanta 4:0, bet pirmās līgas komanda Rēzeknes BJSS guva sešus bezatbildes vārtus mačā pret Riga United Ladies. Spraigākā cīņa norisinājās Iecavā, kur FK Iecava/FK Jelgava spēkojās ar Rīgas Futbola skola-2 komandu. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārākas bija rīdzinieces 4:1, nodrošinot dalību ceturtdaļfinālā.

Nākamajā kārtā komandām pievienosies četri Sieviešu futbola līgas (SFL) klubi - Rīga Futbola skola, FS Metta, FK Dinamo Rīga un BFC Daugavpils. 

Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas ceturtdaļfinālu pāri:

  • SK Super Nova - Rīgas Futbola skola
  • Rēzeknes BJSS - FS Metta
  • FK Olaine - FK Dinamo Rīga
  • Rīgas Futbola skola-2 - BFC Daugavpils

Paredzēts, ka ceturtdaļfināla spēles notiks jūlijā, bet augustā – pusfināla mači. Sacensību fināls notiks oktobra vidū.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā piecos pāros tika ielozētas desmit no Sieviešu futbola 1. līgas komandām, bet viena šī turnīra pārstāve ieguva automātisku vietu otrajā kārtā. Tajā startēja arī piecas pirmo kārtu pārvarējušās komandas un divas SFL vienības, kas pēc izlozes rezultātiem turnīru sāka jau no otrās kārtas. Pārējās četras SFL pārstāves sacensībās iesaistīsies no ceturtdaļfināla, kurā piedalīsies arī četras otrās kārtas veiksminieces.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tika ieviesta 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās sešas komandas, un gadu gaitā turnīrs spējis izplesties nu jau līdz 17 vienībām, apvienojot abu Latvijas sieviešu futbola līgu futbolistes kopīgās izslēgšanas spēļu sacensībās. Visās piecās līdzšinējās sezonās par turnīra uzvarētāju kļuvusi Rīgas Futbola skola.