Par Optibet Virslīgas 2019. gada sezonas maija labāko spēlētāju žurnālistu un līdzjutēju balsojumā pārliecinoši atzīts FK Spartaks horvātu pussargs Tins Vukmaničs, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem arīdzan Spartaka pārstāvis - itāļu speciālists Nuncio Dzavetjeri.

LFF Treneru padome un biedrība Latvijas Futbola Virslīga aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus Virslīgas maija labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija Tosins Aijeguns (FK Ventspils), Tamirlans Džamalutdinovs (FK Metta), Edgars Gauračs (FK Spartaks), Naisirs Karmona (BFC Daugavpils) un Tins Vukmaničs (FK Spartaks), kurš arī ar pārliecinošu balsu pārsvaru ieguva labākā spēlētāja balvu.

Horvātu pussargs Vukmaničs Virslīgā debijēja vien šosezon, taču spēlētājs, kurš aprīlī svinēja savu 20. dzimšanas dienu, jau no pirmajiem mačiem apliecināja sevi kā vienu no potenciālajiem komandas līderiem. Tieši lielā mērā pateicoties Vukmaniča veiksmīgajai spēlei un Dzavetjeri taktiskajiem risinājumiem Spartaks spilgti iesāka un turpina aizvadīt čempionāta otro apli, kas sakrita ar maija sākumu. Vispirms rezultatatīvā spēlē ar 4:3 tika uzveikta FK Ventspils, kas tobrīd ieņēma augsto trešo vietu kopvērtējumā, kam sekoja bezvārtu neizšķirts pret sezonas sākuma tabulas līdervienību RFS. Trīs vērtīgus punktus Spartaks spēja iegūt nākamajā spēlē, kad ar 1:0 uzveica FK Liepāja, savukārt negaidīti pārliecinošs panākums sekoja Jelgavā - 3:0, tai skaitā Vukmaničam vārtu guvums. Spēlēm bagātais maija mēnesis Spartaks vienībai turpinājās un noslēdzās ar vēl divām svarīgām uzvarām - 1:0 pret FK Metta (vārtu guvums horvātu pussargam) un 2:1 viesos pret Valmiera Glass ViA. Kā zināms, čempionāta otro apli Spartaks iesāka no pēdējās pozīcijas tabulā un, kā zināms, šobrīd atrodas jau augstajā trešajā vietā.

Mēneša labākie ar piemiņas balvām tiks sumināti jau pirms gaidāmās spēles Slokas stadionā, kas šo svētdien notiks plkst. 17.00. Spartaku sagaida cīņa pret BFC Daugavpils komandu. Tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com TV.

---

Informāciju sagatavoja:
Optibet Virslīga