Par Rīgas Futbola federācijas (RF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8:8) čempionāta vienīgo līderi pēc ceturtās kārtas kopvērtējuma tabulā kļuvusi FC Raita vienība, ļoti spraigā duelī uzveicot tiešo konkurenti Tente.

10. jūnijā notikušajā abu līdervienību savstarpējā cīniņā FC Raita, pateicoties Oļega Timofejeva, Konstantīna Zabarovska un Oļega Peņkovska rezultatīvajiem raidījumiem, jau mača astotajā minūtē ieguva komfortablu 3:0 pārsvaru, taču pretinieki līdz cīņas 41. minūtei prata panākt neizšķirtu, precīzi divkārt sitot Aleksandram Škoļņikovam un vienreiz Jevgenijam Jeroham. Izšķirošos uzvaras vārtus FC Raita guva nedaudz vēlāk, to paveicot Igoram Lapkovskim, tādējādi triumfējot mačā ar rezultātu 4:3.

Patlaban FC Raita (12) ir vienīgā komanda, kurai izdevies saglabāt simtprocentīgu bilanci - izcīnīt panākumus visos četros dueļos. Līdz ar Tente (9) neveiksmi šī vienība atkrita uz tabulas ceturto pozīciju, bet uz otro pacēlās FC Petrow (10), kas aktuālajā kārtā ar 1:0 pieveica DSV. Vienīgos vārtus trīs minūtes pirms tiesneša beigu svilpes guva Bogdans Nesterenko, bet līdz ar mača izskaņu arbitrs arī noraidīja pa vienam futbolistam katrā no komandām – Juriju Krasņakovu (DSV) un Ņikitu Žarovu (FC Petrow).

Tikmēr uz trešo vietu minifutbola čempionātā pacēlusies Industrial Steel Group (9), ar rezultātu 3:2 pārspējot AMOKO/02. Izšķirošos vārtus 35. minūtē realizēja Artūrs Jerofejevs. Savukārt otro zaudējumu pēc kārtas Rīgas minifutbola čempionātā piedzīvoja viena no favorītēm Grifs AG/Rīnūži, pēc spraigas spēkošanās atzīstot FK BEITAR pārākumu – 4:5. Ja septiņus punktus savākusī FK BETAR ieņem piekto vietu, tad par punktu mazāk iekrājusī Grifs AG/Rīnūži jau atkritusi uz devīto pozīciju 16 dalībnieču konkurencē.

Vēl šajā kārtā jāatzīmē FK Monarch triumfs pār OSK Ostnieks (2:1, divi vārti Sergejam Sovtusam), FK IMPAKT otrais panākums turnīrā (3:2 pār Baltic International Bank), kā arī turnīra debitantes FC Avicii pirmā uzvara sacensībās, kas tika gūta pret kopvērtējuma pastarīti FK Valor/Ropaži – 5:2.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā duelī par trim punktiem savu kopējo bagāžu papildināja FK Kadaga, kas ar 3:2 uzveica FREE.

Minifutbola čempionāta rezultatīvākā futbolista statusu pēc četrām kārtām saglabā Vlads Rimkus (Industrial Steel Group), kura rēķinā astoņi trāpīgi raidījumi.

Kā vēstīts, visas 16 vienības līdzīgi kā pērn medaļas sadalīs vienas līgas ietvaros, izspēlējot desmit kārtas pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā), turklāt pieļaujama būs divu dažādu vienību atkārtota tikšanās. Sacensību nākamā kārta plānota 17. jūnijā.

2019. gada Rīgas minifutbola čempione iegūs tiesības piedalīties rudenī plānotajā Latvijas minifutbola sacensību finālturnīrā.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija